Lege garaipena Ipuruan

Athletic Clubek SD Eibar gainditu du Unai Lopezen bi golekin

Athletic Clubek SD Eibar mendean hartu du Ipuruan (1-2), Unai Lopezen bi golei esker bigarren lerrotik hasitako sakoneko bi jokaldi politetan. Lehoiek kontzentrazioa eta lehia erakutsi zuten hiru puntuak eskuratzeko, eta datorren ostegunean Cadizen bisitari begira bultzada bat da.

Espero bezala, ez zen erraza izan Mendilibarren taldea menderatzea, joko bizia egiten ohi duelako. Baina Athletic, derbiaren tarte askotan, armaginak baino askoz gehiago izan zen. Batez ere, bigarren zatian, azken ordu erdian, joko zorrotza eginez.

Lehen aukera bikaina Caparen ezkerkada izan zen, baina Dmitrovicek kornerrera desbideratu zuen eskuineko eskuarekin. Atsedenaldia baino lehen, Morcilloren arrapalada batek Williams kornerrera eraman zuen, eta handik Iñakik baloia atzera bota zuen Unai Lopezek sarera bidaltzeko. VAR-aren berrikusketa egon zen eta gure alde atera zen.

Baina Eibarrek badaki geldikako baloiari etekina atera diezaiokeela. Pedro Leonek kornerra atera zuen lehen zutoinera eta Kike Garciak buruz sarera errematatu zuen. Atsedenalditik irten eta berehala izan zen, 47. minutuan. Egoera berriak lehoiak zalantzan jarri zituen, baina berriro ekin zioten lanari. Dani Garcia, Villalibre eta Williamsen arteko kontraeraso batek, Iñakik sareetara bidali zuenak, garaipena ematen zien lehoiei 67. minutuan baina oraingoan VAR-aren berrikusketak bizkarra eman zigun, ustez Villalibre jokoz kanpo zegoelako.

Athleticek sinesten jarraitu zuen. Raul Garciak geldiketa bikaina egitera behartu zuen etxeko atezaina, eta horren ostean, 1-2koa heldu zen: Capak atzetik ondo sakondu ostean, Unai Lopezek bigarrena sartu zuen, Athleticen egiten duen lehendabiziko bikotea.

Raul Garciaren ekintza batengatik VAR-aren zain egon behar izan zen, baina ez zirudien falta zenik. Azazkalekin eta hortzekin defendatu zen altxorra eta Cordoba 1-3koa egiteko zorian ere egon zen. Garaipen garrantzitsua izan da Ligako bigarren jardunaldian.