Bilbao Athleticek lidertzan jarraitzen du

SD Leioak bi puntu kendu dizkio 93. minutuan David Moranteren gol bati esker, Bernaolak lehoikumeei abantaila eman ostean

Bilbao Athleticek lidertzan jarraitzen du Bigarren B Mailako bere azpitaldean, Sarrienan SD Leioarekin berdindu ostean. Lehoikumeei garaipenaren eztia ezpainetan geratu zaie, David Morantek bi puntu kendu dizkie eta, 93. minutuan. Bernaolak 75. minutuan sartutako penaltia nahikoa zela zirudien, baina ez zen halakorik gertatu.

Ezerk ez zuen amaiera hori iragartzen. De Miguelek, Athleticek etxekoei utzitako atezainak, bizirik mantendu du bere taldea, geldiketa onak eginez. Lehen zatian bi esku oso on atera ditu, Serranori bat, baina batez ere, Artolaren errematean egindako hegaldiak guztiak gainditu ditu. Neurketa erabakiko zuen jokaldia baino bi minutu lehenago izan da abagunea. Juaristik Williamsi egindako penalti batek Leioako taldea bederatzi jokalarirekin utzi zuen, Berasaluze Tasconi egindako sarrera batengatik joan baitzen dutxara bigarren zatia hasi eta berehala.

Leioa indartsu hasi zen, Praderaren jaurtiketa langara joan zen eta Garairen jaurtiketa gutxigatik kanpora. Berasaluzek zutoinera bidali zuen beste aukera bat atsedenaldiaren aurretik. Baina Bilbao Athleticek neurketa hazten joan zen eta ez zuen ondo irabazi De Miguelen geldiketengatik. Baquek eta Williamsek 0-1ekoaren ostean egin zuten topo atezainarekin eta, partida ez erabakitzeagatik, gazteek bi puntu galdu zituzten etxekoen azken saiakeran.