Garaipena eskuratzetik gertu geratu da Athletic

Granadaren aurka markagailua iraultzea merezi izan zuen, Maximianok bigarren zatian bere atean sartutako golari esker berdindutako neurketan

Athletic Clubek bina berdindu du Granada CFren aurka San Mamesen, bigarren zatian lehoiek gehiago merezi izan zuten partidan. Marcelinoren taldea laster aurreratu zen markagailuan, Raul Garciaren golari esker, eta harmailan zigorturik zegoen Robert Morenoren jokalariek, partida irauli zuten atsedenaldiaren aurretik Machisek eta Jorge Molinak ondo amaitutako bi kontraerasotan. Maximianok, bere atean, behin betiko berdinketa jarri zuen markagailuan nahaste-borrasteko jokaldi baten ondorioz, 76. minutuan.

Ezin hobeto hasi zen neurketa. 10. minutuan, Muniainek Montororen pasea lapurtu eta Raul Garciari baloia sareetara bidaltzeko aukera eman zion. Nazariek borrokatzeko gai ez zirela ziruditen. Darwin Machisen abiadura zen bere arrisku bakarra, eta modu horretan etorri zen banako berdinketa: indarrez aurrera egin zuen eta Simonen sareetara gurutzatu zuen bere ezkerkada, 24. minutuan. Golak min egin zien lehoiei, eta 1-2koa jasan zuten bederatzi minutu geroago, Jorge Molinak Simonen gorputzaren azpitik eta errebote batzuen laguntzaz kontraeraso batean sareetara bultzatuta.

Athletic kementsu zelairatu zen atsedenaldiaren ostean. Raulek, urrutiko baselina batez, langarekin topo egin zuen. Iñaki Williamsen eta Zarragaren zelairatzeak on egin zion taldeari, andaluziarrek ezin izan zutelako aurrera egin. Bisitariei denbora galtzea baino ez zitzaien geratzen. Zarragak zartakoa eman zion baloiari eta Maximianok bikaintasunez urruntzea lortu zuen, eta 76. minutuan berdinketa iritsi zen: Raulek, buruz, posizioa abiaduraz irabazi zuen Iñakiri utzi zion, eta Muniain ate barrura bidaltzea ahalegindu zen arren, atezainak berak sartu zuen bere atean.
San Mamesek lehoiei sostengua emanez, Maximianok Muniainen eta Iñigo Martinezen jaurtiketak bikain erantzun zituen, eta azken hau kanporatua izan zen BELen berrikusitako jokaldi baten ondorioz, Granada bigarren zatian zelai erdia pasatu zen ia aldi bakarrean. Erdiko atzelariak ezin izango du Bernabeun jokatu.