Garaipena Granada CFren aurka Las Rozasen

Monentek 89. minutuan sartutako golak denboraldiaurrean partidarik galdu gabe mantentzeko balio izan zuen

Garaipena denboraldi-aurreko bosgarren proban Granada CF taldearen aurka. Partida Las Rozaseko Futboleko Hirian jokatu zen eta talde bakoitzak bere nagusitasuna izan zuen, andaluziarrek sentsazio onenak aurkitu zituzten eta zuri-gorriek bigarren zatian nagusi izan ziren hasieratik bukaerara. Itxasok Granadaren gola berdindu eta Leyre Monentek area kanpotik gol ikusgarria egin zuen partida iraultzeko.

Lehen minutuetan Athletic Clubek talde andaluziarra agindu zuen eta Claudia Fernandez atera botatzera animatu zen. Pixkanaka, Granada CF taldea zelaia luzatzen joan zen eta presio lan bikainari esker balantza orekatzen eta arriskua sortzen joan zen. 22. minutuan, Noeliak Amaia Peña gainditu zuen aldaratze bat jaso ondoren. Iturregiren taldea area zapaltzen saiatzen ari zen eta Jone Amezagaren barnekaldi batean epaileak Athleticen aldeko penaltia adierazi zuen. 44. minutua zen eta Monentek hamaika metroetatik berdinketa izango zuen bere botetan. Erasotzailearen tiroak langan jo zuen eta zuri-gorriak gol bakarraren desabantailarekin joan ziren atsedenaldira.

Neurketa berrekin eta gutxira, Iraia Iturregik aulkia mugitu zuen; Claudia Fernandezek zelaia utzi behar izan zuen, lesionatuta zegoelako. Hala ere, 63. minutuan lortutako estrategiak fruituak eman zituen Nevadok bigarren zutoinean baloi bikaina jarri eta Itxasok alferrik galdu ez zuenean. Gasteiztarrak burukada sendo bat egin zuen markagailuan berdinketa ezartzeko. Amaia Martinez 40 metrotik ausartu zen jaurtiketa egiten eta nazariar koadroa zaitasunetan jarri zuen. Lehoiek bertsio oldarkorragoa erakutsi zuten bigarren zatian eta garaipena lortzeko borrokatu zuten azken unera arte. Mariana Cerro, berriro saiatuko zen andaluziarrak ezustean harrapatzen, baina honen saiakera langa gutxigatik gainditu zuen. Domeinuak saria lortu zuen Monenteren golatzarraren eskutik. Aurrelariak, lehen zatiko ordaina jaso ondoren, eskuadratik zuloa aurkitu zuen eta 2-1ekoa egin zuen. Bihar, 20:00etan, beste prestaketa-hitzordu bat izango da. Lehoiek Madril CFF izango dute aurkari Fuenlabradan eta sarrera librea izango dute.