• 15' Y. Corres
  • 45' Oguiza

KokapenaLezama 2 , Lezama

Adorea hartzeko garaipena

Athletic Clubek, partida sendo bat jokatu ondoren, Valencia CF 2-0 garaitu eta sailkapenean pasa du

Lehoiek 2-0 irabazi diote Valentziari Lezaman Yulema Corresek eta Irene Ogizak lehen zatian sartutako golei esker. Iturregiren neskek denboraldiko partidarik sendonenetako bat egin dute eta garaipen honekin sailkapenean gaurko aurkaria gainditu eta Primera Iberdrolako bederatzigarren postua lortu dute.

Athleticek aurrea hartu zuen 15. minutuan Yulema Corresen bitartez. Atzelari valentziarrak huts egin zuen eta aurrelariak 1-0ekoa jarri zuen markagailuan. Taktikoki Iturregirenak oso ondo egon ziren. Lehen zatiaren bukaera, Ogizaren bigarren golarekin iritsi zen, geldikako jokaldi batean, Eunateren erdiraketa bikainaren ondoren. Lehoiek lurra hartu zuten, denbora-pasa iritsi baino lehen.

Bigarren zatian, zuri-gorriek ez zuten intentsitatea jaitsi eta epaiaren bila joan ziren. Yulema Corres, oso aktibo, gola sartzetik gertu egon da, eta Lucia Garcia ere saiatu zen, jaurtiketa indartsu baten bidez. 70. minutuan, hirugarrena sartzeko aukera izan zuten Morazaren edo Monenteren bitartez, baina bi jaurtiketak kanpora joan ziren. Partidaren eta jokoaren kontrolarekin, lehoiek aspaldian bezala gozatu zuten zelaian.

Taldeak partida osoan zehar izan duen jarrera eta iragarpena etengabea izan zen 90 minutuetan, Iturregik atarikoan eskatzen zuena. Hiru puntu hauekin, eta lehoiek Valentzia taldea gainditu dute sailkapenean, puntuetara berdinduz eta gol aldea bereganatuz.