• 41' Zornoza
  • 67' Andonova

KokapenaCiudad Deportiva , Buñol

Porrota Levante indartsu baten aurka

Lehoiek 4-0 galdu dute Clara Pinedo eta Alejandra Estefania harrobiko jokalariek debuta egin duten partida

Athletic Clubek 4-0 galdu zuen Levanteren aurka eta Toletti, Esther, Zornoza eta Andonovaren golei esker. Iturregiren neskek 3-0ekoarekin joan ziren atsedenaldira eta bigarren zatian ezin izan zuten Maria Pryren taldearen aurka partidari buelta eman.

Lehen minutuetan lehoiak oso sendo hasi ziren zelaian. Moraza izan zen areaz kanpotik jaurtiketa batekin animatu zen lehena. Andonovak erantzun zuen eta 21. minutuan Levantek aurrea hartu zuen Toletti frantziarraren golari esker. Lehoiak ez zuten amore eman, baina Maria Pryren neskek area txikian Estherrek sartutako gol batekin jo zuten berriro. Monente eta gero Unzue berriro saiatu ziren area kanpotik baina Maria beti adi egon zen. Azkonak buruz erremate ahula izan zuen Levantek 41. minutuan Zornozaren bitartez 3-0ekoa lortu aurretik.

Lehen zatiko gehiegizko zigorraren ondoren, zuri-gorriak saiatu ziren norgehiagokan lehiatzen. Bigarren zatia Morazaren beste jaurtiketa batekin hasi zen. Amaia Peñak, 55. minutuan, oinekin salbatu zuen Estherrek buruz burukoa. Athleticek, hiru erdiko atzelarirekin, lehen zatian falta izan zitzaion sakontasuna lortu zuen. Clara Pinedok, 17 urterekin, Monenteren ordez, debutatu zuen Andonovak, urruneko jaurtiketa batekin, Amaia gainditu baino lehen.

Partida erabakita zegoela, Iraia Iturregik Alejandra Estefania “Estefa”-ri ere aukera eman zion, 17 urterekin Buñolen lehoi bihurtu baitzen. Laugarren porrota jarraian, lehoientzat oso zaila izan den bolada batean: sailkapenaren goialdeko aurkariak eta pilatutako neke handia. Datorren astean Primera Iberdrolaren azken geldialdia izango da eta ondoren zuri-gorriek etxean ekingo diote lehiari, Sevilla FC taldearen aurka.