• 22'80' Lucía García
  • Keane 8'25'

KokapenaLezama 2 , Lezama

Gutxigatik markagailua irauli ezinik

Athletic Clubek bi aldiz berdindu ditu Sporting Huelvaren golak eta hiru puntuak lortzetik gertu geratu da (2-2)

Athletic Clubek eta Sporting Huelvak berdinketa sinatu zuten (2-2) Primera Iberdrolako hamaikagarren jardunaldiko partidan. Norgehiagokak gol aukera asko izan zituen eta lehoiak beti izan ziren atzetik markagailuan. Keane eta Lucía García izan ziren alde bakoitzeko bi golen egileak.

Neurketa emozio handiz hasi zen. Kanteh area barruan sartu zen eta lehen minutuetan markagailua irekitzeko zorian egon zen, baina lehoiek Levanteren aurka Lucia Garciak sartutako golaren antzeko jokaldiarekin erantzun zuten, Azkona gidari zutela, baina oraingoan internazionalak ez zuen ezkerrez asmatu. Norgehiagokak erritmoa hartu zuen eta Huelvako Sportingek lehen gola sartu zuen Keaneri esker 7. minutuan. Athletici kosta egin zitzaion erreakzionatzea, Yulema eta Pekeren hanketan aukera onak izan zituen arren. Berdinketa 22. minutuan iritsi zen, Lucia Garciaren jaurtiketa batekin.

Gutxi iraun zuen pozak Lezaman, 25. minutuan, Keanek talde andaluziarra aurretik jarri zuen area ertzetik. Lehoiek aldageletarako bidea hartu zuten markagailuari buelta emateko asmoz. Luciak Dolanen eskularruak probatu zituen berriro, baina atezainak kornerrera bidali zuen. Kantehek ere 1-3koarekin partida erabaki ahal izan zuen kontraeraso batean. Mayrak ere odol gehiago egin ahal izan zuen, baina Andrea De la Navak sekulako gola eragotzi zuen 65.ean. Iturregik aulkia mugitu zuen konponbideak bilatzen saiatzeko.

80. minutuan, Itxasok Lucia Garciari baloi bat jarri zion, eta honek maisuki gainditu zuen Dolanen irteera partida berdintzeko. 10 minutu geratzen ziren puntu bat baino gehiago lortzeko. Eunatek, eskuinez egindako jaurtiketa batekin, baloia langan jo zuen. Handik gutxira Luciak ezin izan zuen hirukotea sinatu. Markagailua ezin izan zuten irauli azken saiakerak gorabehera, eta puntu banaketa justua izan zen Lezaman. Datorren astean geldialdia izango da eta FC Bartzelona liderraren bisitarekin hasiko den abendurako pilak kargatuko ditu Iturregiren taldeak.