• 46' María José
  • 50' Martín-Prieto

KokapenaLa Palmera , Granadilla de Abona

La Palmerak zelai zaila izaten jarraitzen du Athleticentzat

Atsedenaldiaren osteko bost minutuetan bi gol jasoz, lehoiek 2-0 galdu dute UDG Teneriferen aurka

Athletic Clubek madarikaziotzat jo dezakeenarekin jarraitzen du La Palmeran, esku-hutsik itzuli baita zazpigarren denboraldiz jarraian. Iraia Iturregiren taldeak lehen zati ona egin zuen, baina atsedenaldiaren osteko lehen bost minutuetan, UDG Tenerifek markagailua ireki zuen eta ia jarraian bi gol sartzea lortu zuen bere bi golegile handien bitartez: Maria Jose eta Martin-Prieto.

Lehen zatian berdintasuna izan zen nagusi. Hasiera baino lehen, kontaktu asko iragartzen zituen norgehiagokak. Etxeko taldea zelaira hobeto atera zen, zaletuen bultzada baliatuz, baina ez zituen aukera argirik izan. Lucia Garcia Aline ezustean hartzen saiatu zen 40 metrotik eta Kanariarrak sarritan iristen ziren hegaletatik. Hala ere, atzelari zuri-gorriek izandako elkartasunezko jarrerak arriskua aldentzea ahalbidetzen zien. Luciak 17. minutuan beste abagune bikain izan zuen. Gero, Paolak, erdiraketa pozoitu batekin, Quiñones jarri zuen proban, eta honek esku on bat atera zuen. Atsedenaldira hutsean iritsi ziren eta partida oso irekia geratu zen.

Aldageletatik bueltan, markagailua mugitu zen. Lehenik eta behin, Maria Josek Quiñones gainditu zuen eta, geroxeago, Martin-Prietok 2-0ekoa jarri zuen jokaldi korapilatsu bat baliatuz. Granadillak nahi zuen lasaitasuna lortu zuen eta lehia kontrolpean izan zuen, zuri-gorriek baloia ez zutelako sufritzen zuten bitartean. Lucia Garciak aldea murrizteko parada izan zuen, baina ezkerrarekin egin zuen jaurtiketa gora joan zitzaion. Tenerifeko taldeak bost minutu behar izan zituen laugarren postua galdu zuten lehoiei gailentzeko, gaurko aurkariaren kaltetan. Hurrengo partida eta 2021a itxiko duena asteazkenean izango da, Lezaman, Atletico Madrilen aurka. Urtea sentsazio onekin amaitzeko ezinbesteko hitzordua.