• Kgatlana 25'

KokapenaLezama 2 , Lezama

Lehoi borrokalarienak Atleticori gailendu zaizkio

Athletic Clubek talde lana lezioa eman du eta 2-1 irabazi dio Atletico Madrili

Athletic Clubek merezimenduzko garaipena lortu zuen Atletico Madrilen aurka Lezaman, bihotza eta atzaparra jarri zituen partidan. Zuri-gorriek laugarren sailkatua jaso zuten, oso talde indartsua, eta Lucia Garciak lehenengoan eta Azkonak bigarren zatian sartutako golek koltxonerak 2-1 garaitzeko balio izan zuten. Garaipen horrek urrezko hiru puntu eman zizkien euren bertsiorik onena erakutsi zuten lehoiei. Erika Vazquezek, hamaikakoan, ordura arte Eli Ibarrak zuen partida ofizialen errekorra gainditu zuen (413).

Norgehiagoka erritmo biziarekin hasi zen eta Atletico Madrilek baloiaren jabetza zuen arren, gola zurigorriren alde iritsi zen. Lucia Garciak area barruan egindako aldaratze bat baliatu zuen 11. minutuan Lola Gallardo gainditzeko. Athleticek bere unerik onenak izan zituen golaren ondoren eta errenta handitzeko aukera izan zuen, baina lehen zatian koltxonerak goraka joan ziren eta Kgatlanaren golarekin partida berdindu zuten. Bi taldeak atsedenaldira joan zirenean, arlo guztietan indarrak berdinduta zeuden.

Kontraeraso zitala garaipena sinatzeko

Atletico erabakitasunez zelairatu zen bigarren zatian eta aukera bikoitza izan zuen Kgatlana eta Banini protagonista izan zirelarik. Amandak 57. minutuan langara jaurti zuen baloia. Azkonak erantzun zuen, baina Lolak gelditu gelditu berri bat gauzatu zuen. Partidua joan-etorrikoa zen eta alternatibak zituen. Pekek, partidara sartu berritan, jaurtiketa bat egin eta Lola Gallardok esku erabakigarria atera zuen 72. minutuan. Lucía Garcíak Ane Azkonari sakonean baloia bikain utzi zion, eta honek bikain definitu zuen kontraerasoan gola egiteko. Biek ala biek, aurrealdean 9 gol sartu dituzte, taldeko pitxitxitxiak. 2-1ekoa gora egin zuen 76.ean, baina handik gutxira beste kontraeraso batean norgehiagoka erabakita uzteko abagunea izan zuen etxeko taldeak.

Neurketa intentsitate eta emozio berarekin iritsi zen azken txanpara. Talde madrildarrak lehoiak sufriarazi zituen, baina hauek hortzak estutu zituzten abantaila txikiena defendatzeko.