• Arana 87'

KokapenaSanta Ana , Torrelavega

Racingen aurkako garaipena eta final-zortzirenetarako txartela

Lehoiak nagusitasunez gailendu dira Torrelavegan Kantabriako taldearen aurka eta hurrengo kanporaketarako txartela lortu dute

Athletic Clubek 0-5 gainditu zuen Racing Feminas taldea Kopako final-hamaseirenetako kanporaketan. Norgehiagoka Santa Ana zelaian jokatu zen, Torrelavegan, eta lehoiak jaun eta jabe izan ziren lehen minututik. Nekane, Oguiza, Pinedo, Sara Ortega eta Paula Arana izan ziren golegileak. Sararentzat (16 urte) oroitzapenerako eguna izan zen, golarekin debutatu baitzuen partida ofizialean.

Partida hasierak laster eraman zuen zurigorri zigilua. 10. minutuan, eta lehen aukera argian, Eunatek ezkerretik baloi on bat jarri zuen Nekaneren buruan, eta honek sare barrura bidali zuen errematea. Goleko abantailarekin, lehoiak hazi egin ziren eta beste aukera batzuk kateatu zituzten. Sara Serratek buruz burukoan gola ekidin zion Lucia Garciari eta Nekanek ere gertu izan zuen bigarrena. Santanderko taldeari dagokionez, Laurak atera jaurti zuen, baina Quiñonesek seguru harrapatu zuen baloia, eta Yulemak ezkerrarekin sinatu ahal izan zuen 0-2koa, nahiz eta bere jaurtiketa oso gutxigatik joan zen gora. Racingek kolpe bat jaso zuen Oguizak lehen zatiko azken hasperenean erdiraketa bat konektatu zuenean, Itxasok kornerretik botata 0-2koa sartzeko. Iraia Iturregiren taldeak abantaila handitu zuen bigarren zatiari lasaitasun apur batekin aurre egiteko.

Atsedenaldiaren ostean, zuri-gorriek martxa bat gehiago sartu zuten. Iturregik aldaketak egin zituen eta alde fisikoa handitzen hasi zen bi taldeen artean. 63. minutuan, Clara Pinedok bere lehen gola lortu zuen lehen taldearekin, zelaira sartu berria zen Paula Aranaren pasea baliatuta. Handik gutxira, 16 urte besterik ez dituen Sara Ortegaren debuta gertatu zen. Gainera, harrobiko jokalari gazteak 0-4koa egin zuen. Quiñonesek ez zuen bigarren zati erosoan lan egin beharrik izan. Paula Aranak, 87. minutuan, erasoko festarekin bat egin zuen bere aulkitik gol ikusgarria sartuz eta Sara Serratek ezin izan zuen ezer egin. Lehoiek kaudimenez lortu zuten final-zortzirenetarako txartela, eta orain Rayo Vallecano dute buruan, igandean Lezamara etorriko den ligako aurkaria.