Jardunaldia 18

Atlético de Madrid
21
  • 46' M. Llorente
  • 51' Luis Suárez (p.)
  • Muniain 21'

KokapenaWanda Metropolitano , Madrid

Bidegabeko porrota liderraren etxean

Athleticek aurrea hartu du markagailuan Muniainen golarekin eta Wandan agindu du, baina Llorenteren eta Suarezen golei esker markagailua irauli du Atleticok

Athletic Clubek porrota jaso du (2-1) Atletico liderraren aurka, emaitza oneko boladari amaiera emanez, Ligako bost partidetan eta Kopako hirutan galdu gabe egon eta gero. Ez zen bidezkoa izan Wandaren markagailua. Athleticek gehiago merezi izan zuen eta Muniainen golarekin aurreratu zen. Llorentek, lehen zatiaren denbora agortuta zegoela, eta Suarezek, penaltiz, markagailua irauli zuten.

Atletico hamar minutuko nagusitasunaz hasi ondoren, lehoiek ordu erdi batez lotsa galdu zuten Wandan eta Simeoneren taldea goitik behera menderatu zuten. De Marcosen eta Williamsen jokaldi bikain batean 0-1ekoa egin zuen area barruan Muniainek, 21. minutuan, atzetik helduta. Liderra Carrascoren arazo gabeko bi jaurtiketekin bakarrik heldu zen.

Une horietan, Athleticek alde batetik bestera mugitzen zuen baloia, koltxoneroak zorabiatzen zituen handitasun sentsazio batez. Hala ere, lehoiek kolpea jaso zuten berdinketarekin luzapenaren denbora agortuta egon arren. Lemarrek Marcos Llorenteren burukada aurkitu zuen, eta Nuñezek baloia desbideratu zuen Simonen kalterako. Lehoiak kexatu ziren, gola jaso baino lehen, Gil Manzanok amaiera adierazteko keinua egin zuela uste zutelako.

Athletic 0-2koa egiteko zorian egon zen Raulen jokaldi batean eta garaipena beste batean aldendu zen. Atleticoren jokalari ohiak beste aukera batez gozatu zuen bigarren zatia hasi bezain pronto, baina Luis Suarezek ehiza harrapatu zuen Nuñezek area barruan lurrera bota ostean. Uruguaitarrak penaltia sartu zuen.

Hortik aurrera, lehoiak berdinketaren bila saiatu ziren modu guztietan, baina Simeonek atzeko aldean jokalariak pilatu zituen eta ezinezkoa izan zen. Arriskutsuena Berenguerren erdiraketa eder bat izan zen baina Nuñezek buruz Oblaken eskuetara bidali zuen luzapenean, baita Alex beraren beste erdiraketa pozoitsu handi bat falta batean ere. Ez dago kexatzeko astirik, igandean irteera zail honetan heldu ez diren puntuak bilatu behar dira Balaidosen.