• 3' Villalibre
  • 91' Berenguer
  • Molina 78'

Berenguerrek Granadaren aurkako garaipena sinatu du

Lantalde lorpena izan zen, 91. minutuan gauzatuta, baina Villalibreren gol bikainarekin hasitakoa

Athletic Clubek 2-1 irabazi dio Granada taldeari Berenguerren gol bati esker, bosgarren jarraian beste hainbeste partida ofizialetan, 91. minutuan. Behar bezala lortutako garaipena izan zen, landua, hain ohikoak ez zirenen ekarpen handiarekin. Villalibrek laster sartu zuen bere gola, 2. minutuan, eta fitxaketa zuri-gorriak emaitza itxi zuen, 1-1 madarikatua berriro errepikatuko zela zirudienean.

Marcelinoren mutilak zortzigarren postuan daude, Europarako txartela Ligaren bidez lortzeko aukerari erreparatuz. Entrenatzaile zuri-gorriak bederatzi aldaketa egin zituen, Kopako esfortzu fisiko eta mentalaren ostean. Partidaren hasiera ezin hobea izan zen. Morcillo, Sancet eta Villalibreren arteko jokaldi on bat Gernikakoak bikaintasunez errematatu zuen. Bere aparteko kontrol orientatua funtsezkoa izan zen jokaldian aurkariarekiko nagusitasuna lortzeko.

Lekuek Rui Silva probatu zuen beste aukera batean, eta geroago Granadak ekimena berreskuratu zuen arren, Simonek ez zuen lan handirik izan. Bigarren zatian, Yeray Nuñezen ordez zelairatu zen ahaleginak banatzeko, eta Villalibre 2-0ekoa egiteko zorian egon zen Raulek buruz kontraeraso bat hasi eta gero. Ondorengo kornerrean partidarekin bukatzeko aukera heldu zen. Kennedyk penaltia egin zion Vencedorri baina Rui Silva atezainak Raul Garciaren jaurtiketa asmatu zuen. 69. minutua zen eta Granadak zortzi minutu geroago neurketa berdindu zuen, Puertasek Jorge Molinaren buruan jarri zuen kontraerasoan.

Berenguerrek zazpi minutu zeramatzan zelaian: hegalez aldatu eta ezkerreko jaurtiketa zoragarriak Rui Silva ezustean harrapatu zuen. Marcelinok lan biribila egin zuen. Garaipena eta Wanda Metropolitano zailera guztiarekin joango da asteazkenean. Lantalde garaipena izan zen.