• 79' Villalibre

KokapenaSan Mamés , Bilbao

37.689 pertsona

Athleticek Europarekin amets egiten du oraindik Osasunari irabazi ostean

2-0 nagusitu da derbian Berenguer eta Villalibreren golekin eta Sevillari egingo dio bisita aukerak izanik

Athleticek agur bero bat izan du San Mamesen. Lehoiek 2-0 irabazi diote Osasunari derbian, eta Villarrealek Realaren aurka galdu izanak Europan lehiatzeko itxaropenekin mantentzen ditu azken jardunaldira arte. Berenguer eta Villalibreren golek itxaropena ematen diete zuri-gorriei.

Marcelinoren taldeak puntu bakarrera du Villarreal sailkapenean, aldeko ‘goal averagea’ eta azken jardunaldian Sevillari bisita egin behar dio, matematikoki Champion Leaguea ziurtatua duena. Bitartean, Emeryren taldeak Camp Nou bisitatu behar du. Castellokoek Athleticen Sanchez Pizjuaneko emaitza berdindu edo hobetu behar dute. Villarrealek Bartzelonan galtzen badu, lehoiak puntu batekin itzuliko dira Europara.

Eskubide osoz lortutako garaipena izan zen, eta San Mames zuri-gorriak etengabe animatzen egon zen. Raul Garciaren lesioarekin gaizki hasi zen partida, eta haren ordez Berenguer zelairatu zen. Nico Williamsek ere atsedenaldia baino lehen utzi zuen zelaia, hanka bateko giharretan min hartuta, baina lehenago Sergio Herrera geldiketa on bat egitera behartu zuen.

Berenguerrek ukitutako lehen baloian kontraeraso bikaina egin zen, baina Herrerak geldiarazi zuen bere atetik irteera ona eginez. Beroak eragindako geldialdiaren ondoren, Athleticek aurrea hartu zuen markagailuan Berenguerren burukada batekin Muniainen korner batean (32 . minutuan). Alex erdiko aurrelari batek egin ohi duenez altxatu zen baloiari buruz emateko.

Osasunako jokalari ohiak berak Iñaki Williamsi baloia utzi zion beste jokaldi batean, baina atezain gorritxoen hanka erraldoiekin egin zuen topo. Erdiko aurrelariak beste gol aukera bat izan zuen anaiaren azken jokaldian, min hartu aurretik.

Arrasateren jokalariek ahalegin guztiak egin zituzten bigarren zatiaren hasieran, Barjaren eta Budimirren gol aukerak barne. Athletic nekatuta zegoela ematen zuen, baina San Mamesen babesaz partida erabakita utzi zuen jokaldi nabarmen batean. Yerayk abiaduran jaurti zuen Iñaki Williams eta honek Villalibre bigarren zutoinean aurkitu zuen 2-0ekoa egiteko. Publikoaren aldarria egon zen Capa zelairatzeko eta minutuak izan zituen, baita hirugarren gola lortzeko saiakera ere. Bestalde, Juan Antonio Virumbrales lehenengo bazkidearekin gozatu zuen San Mamesek 13. minutuan, Herri Harmailak saritua.