00
Real Unión Club

KokapenaLezama 2 , Lezama

Golik gabeko berdinketa Lezamako derbian

Bigarren talde zuri-gorriak Real Union gogor batekin topo egin zuen eta puntu bat lortu zuen defentsak nagusitu ziren partidan

Lehen zatiak ez zuen ia aukerarik izan. Real Union lehoikumeen presioari ihes egiten saiatu zen, eta Imanol de la Sotaren mutilak aukera argiak sortzen saiatu ziren, baina gipuzkoarrek, beti atzera eginda, zuri-gorrien kontraerasoak saihestu zituzten. Irazustak esku ona atera behar izan zuen alboko erdiraketa baten ondoren eta Aitor Seguinek, lehoikume ohiak, arriskua eraman zuen ezker hegaletik. Lehen zatia amaitu aurretik, Ehki Senar area kanpotik saiatu zen, baina Agirrezabalak ondo erantzun zuen. Alvaro Nuñezen jaurtiketarekin amaitu zuen lehen zatia, baina gutxigatik kanpora joan zen.

Aldageletatik igaro ondoren, Ibai Sanzen botetan aukera paregabea izan zuten zuri-gorriek. Alvaro Nuñezen erdiraketaren ostean aurrelariak abagune oso argia izan zuen baina Irazustaren geldiketa aparta izan zen ere. 52. minutuan, lehoikumeek beste aukera bat izan zuten Diarraren jaurtiketa indartsuarekin. Gure bigarren taldea sentsazio hobeekin topo egiten hasi zen eta jokoaren kontrolaz jabetzen hasi zen. Hala ere, kanpoko taldea ere saiatu zen eta 58. minutuan Agirrezabalak buruz burukoa ondo atera zion Alaini.

Norgehiagoka zalantzazko tarte batean sartu zen. De la Sotaren taldeak azken minutuetara arte borrokatu zuen gola lortzeko, baina norgehiagoka golik gabe amaitu zen. Datorren igandean, 12:00etatik aurrera, lehoikumeek hamargarren jardunaldia jokatuko dute SD Logroñesen aurka Las Gaunasen.