Athleticek Villarreal hartu du mendean Lezaman

Lehoiek 1-0 irabazi diote Sara Monforteren taldeari Nahikariren gol goiztiarrari esker

Athleticek beste garaipen bat lortu du, aurreko jardunaldian Ipuruan lortutako garaipenaren ostean. Lehoiek partidurik galdu gabe jarraitzen dute etxean bigarren itzuli honetan. Lehoiek Villarreal mendean hartu zuten (1-0) bigarren zatiaren hasieran txartel gorria ikusi zuen jokalari bat galdu ondoren.

Norgehiagoka berehala jarri zen aurrez aurre 6. minutuan Nahikariren golari esker. Zuri-gorri aurrelariak Azkonaren asistentzia aprobetxatu zuen, Pinedoren pasearen ondoren, Urnietakoak Liga F-en bere bosgarren gola egiteko. Villarrealek kolpea leporatu zion eta Athleticek partidaren lehen zatian nagusi izaten jarraitu zuen. Irene Oguiza bigarren gola egitetik gertu egon zen, baina bere jaurtiketa gutxigatik desbideratu zen. Nanclaresek ez zuen ia lanik izan, Oguizak berak Ainoa Camposen botetatik bota zuen jaurtiketa bat izan ezik. Lehoiek protagonismo osoa izan zuten Lezaman eta harmailek giro bikaina izan zuten Athletic Cluben beste garaipen bat ikusteko.

Bigarren zatian, Villarreal CF taldeko Claudia Iglesiak, txartel gorria ikusi zuen 51. minutuan. Hurrengo jokaldian Maddi Torrek jaurtitako baloia langan jo zuen baina zuri-gorriak bigarren gola nahi zuten. 74. minutuan, korner batek norgehiagoka zaildu ahal izan zien lehoiei, denborak kontrolatzen jarraitzen baitzuten. Athleticek lasaitasunaren gola nahi zuen eta Villarrealek fede guztiarekin etxekoak estutu zituen azken minutuetan. Aurkariaren sailkatze beharra nabarmena zen eta Sara Monforteren taldeak azken unera arte borrokatu zuten. Nahikariren gola nahikoa izan zen hiru puntu lortzeko eta Lezaman beste ate bat hutsean uzteko.