Athletic handi bat Bernabeun amaiera mingarrian

Yuriren penalti eztabaidagarri batek eta Courtoisen geldiketek merezitako garaipenik gabe utzi dituzte lehoiak, eta zortzigarren sailkatu dira

Urtearen laburpena izan da. Athletic nagusi aurkariaren aurrean, irabazteko gol aukera mordoa eta azkenean berdinketa. Courtois erraldoi batek talde zuri-gorria geldiarazi du, Vesgari 0-0ekoarekin penalti bat geldituz, eta horrez gain, Sancetek birritan jaurti behar izan dio jokaldi berean 0-1ekoa egiteko. Gutxi balitz bezala, Yuriren penalti eztabaidagarria, Militaorekin egindako jauzian besoa zabaltzeagatik. Lehoiak Europa gabe geratu dira, zortzigarrenak amaitu dute sailkapenean eta zorte izpirik gabeko urtea izan delako sentsazioarekin, ez emaitzekin, ez lesioekin denboraldiko une erabakigarrietan.

Trumoiak iragarri dituzte Bernabeun Benzema eta Asensioren agurrekin, baina Athletic ez da batere beldurtu. Lehoiek Vesgaren penaltia izan dute 9. minutuan markagailuan aurrea hartzeko Kroosek area barruan besoarekin ikutu eta gero. Courtois handitu egin da gasteiztarrak penalti puntutik izan duen bolada eteteko. Real Madrid Viniciusen jaurtiketa pozoitsu batez bakarrik agertu da, baina Simon bikain batek urruntzea lortu du.

Yurik jaurtiketa lehor batez abisatu dio Courtoisi, eta lehen zatiko azken jokaldian, Rudigerren abiatze baten ondoren, Simonek protagonismoa hartu du berriz ere Rodrygorekin buruz burukoan garaile izateko.
Athletic gose handiagoz zelairatu da atsedenaldiaren ostean eta horren adibide izan da De Marcosek Ceballosi lapurtutako baloi garrantzitsuan Sancetek ondo bukatu izana. Pena izan da Osasunak Sadarren erreakzionatu egin duela Europarako bidaia bertan behera utziz. Iñakik 0-2koa izan du zazpi minutu geroago, 56.ean, Sanceten jokaldi batean, baina Courtoisek eskuineko besoa atera du saihesteko.

Gainera, Vesgaren lesioa heldu da, baita Yurirena ere penaltiaren ostean, Carvajalen sarrera gogor baten ondorioz. Gorria merezi izan du atzelari madrildarrak. Benzemak bere omenaldiko golaren aukera izan du eta ez du barkatu hamaika metroetatik. Jokalari bat gutxiagoz ere ez du Athleticek amore eman eta Williamsek ezkerrez mehatxu egin dio atezain belgikar harrigarriari. Athletic joko sentsazio handiarekin joan da Bernabeutik, baina Europako sailkapenik gabe.