• 62' Arana
  • 92' Pinedo

KokapenaLezama 2 , Lezama

Athletic Levante Las Planasen aurka asebete zen

Talde zuri-gorriak garaipena lortu zuen talde kataluniarraren aurka jokatutako partidan (2-0)

Iraia Iturregik Athleticen aulkian bi urte betetzen zituen partidan, Lezamak lehoien 2023ko lehen garaipena bizi izan zuen. Lehoiek bigarren zatian jokalari batekin jokatu zuen Levante Las Planas hartu zuten mendean (2-0). Aranaren eta Pinedoren tantoek hiru puntu lotzeko eta ostegunean Madril CFF taldearen aurka jokatu duten Kopako partidara sentsazio onenekin iristeko balio izan zuen.

Lehen minutuetan Jone Amezaga izan zen zuri-gorrien jokalari arriskutsuena, eta lehen minutuan talde kataluniarraren zutoinera bidali zuen jaurtiketa. Zallako aurrelariak beste bi aukera garbi izan zituen lehen hamar minutuetara iritsi aurretik. Athleticek kontrolpean zuen partida eta ia ez zuen baloirik galtzen. 27. minutuan Pinedok markagailuan aurrea hartzeko beste aukera bat izango zuen, baina talde kanpotarraren atezainak lehen gola eragotzi zuten. Bisitarien aukerarik onena lehen zatian Irina Uribe oinetatik iritsi zen, baina bere jaurtiketa atetik gora joan zen. Zuri-gorrien nagusitasunarekin, baina golik gabe, atsedenaldira iritsi zen.

Bigarren zatiaren hasieran, lehoiek abisu berri bat eman zuten eta geroago, epaileak bi txartel hori ikusi zuen Gantxegi atzelaria kanporatu zuen. Jokalari bat gehiagorekin, Paula Aranak Sara Ortegaren bidalketa baliatu zuten Bacic gainditu eta etxeko taldea aurretik jartzeko. Gasteiztarraren gola 62. minutuan iritsi zen. Markagailuan abantaila izan arren, Athleticek minutu batzuetako zehaztugabetasuna bizi izan zuen eta Levante Las Planasek berdinketa lortzekotan izan zen, baina Nevadok gola eragotzi zuen.

76. minutuan Amezagak, beti golaren bila, Bacicen eskuarekin topo egin. Atezainaren sekulako gelditak etxekoen bigarren gola eragotzi zuen. Julvek suspentsea jarri nahi izan zuen partidan, baloia metro asko gidatu eta atera jaurti ondoren, baina Quiñonesek seguru gelditu zuen saiakera. Luzapenean, Pekek zutoinarekin topo egin zuen jokaldi batean, Pinedok (lau gol denboraldi honetan) sare barrura eraman zuen aldaratzea. 2-0, garaipena eta atea hutsean eta dagoeneko Kopako neurketan kontzentratuta dago taldea. Madril CFF izango da lehoien arerioa Erreginaren Kopako final-laurdenetara igarotzeko.