• Estella (b.a) 20'
  • Valdezate 83'

KokapenaLa Palmera , Granadilla de Abona

Lehoiak La Palmeran berpiztu dira

Lehen aldiz zortzi denboralditan, Athletic Clubek garaipena lortu zuen Tenerifeko zelaian (0-2)

Hasiera berria balitz bezala, 1. jardunaldia baltsamo bat bezala iritsi zen lehoientzat. Zortzi denboralditan lehen aldiz, Athleticek garaipena lortu zuen La Palmeran UD Granadilla Teneriferen aurka. Zelai zail batean sufrituz egin zuen, eta tentsio ikaragarria izan zuen partidak. Zuri-gorrien, oraingoan beltzez, esfortzua goraipagarria izan zen, eta talde lanak hiru puntuak eraman zituen Bilbora, bolada txarrari amaiera emanez.

Athleticek bazekien gidoia, eta lehen zatian bikain jokatu zuen. Oguizak aukera argia izan zuen eta lehoiek aurkarien lerroak estutu zituzten hasierako minutuetan. Gola 20. minutuan iritsi zen, Durangoko erdilariak area ingurura erdiraketa ona egin eta Estellak bere atera bidali zuen baloia, Pinedoren presiopean. Golak adorea eman zien Iraia Iturregiren neskei eta modu ordenatuan etengabe presionatuz aritu ziren erasoan zelai deseroso honetan joko praktikoa egiten zuten bitartean. Maria Josek abagunea izan zuen atsedenaldiaren aurretik Tinerfeko aukerarik onenean, baina bere errematea Quiñonesek gelditu zuen. Athletic alde txikiarekin zihoan atsedenaldira.

Bigarren zatian, Koko jaurtiketa ahul batekin saiatu zen, baina Hondarribiko atezainak seguru harrapatu zuen. Erritmoa ez zen moteltzen. Lehoiak atzean gorde ziren markagailua irauli nahi zuen aurkariaren bultzadaren aurrean. Urduritasuna nabaria zen. Quiñonesek Estellaren erdiraketa pozoitu batean sartu zuen eskularrua, eta lan-jantzia jarri behar izan zuen amaierarako ordu erdi falta zenean.

Sufritzea tokatzen zen La Palmeran errenta txiki honekin eta harmailek giroa berotzen zuten partida are zirraragarriagoa bihurtuz. UD Granadilla zen nagusi bigarren zatian. Hala ere, Peke saiatu zen. Denbora agortzen ari zen etxekoentzat. Orduan, Pinedok, korner batean, maisuki erdiratu zuen lehen zutoinera eta Valdezatek sarera bidali zuen baloia. 0-2 82. minutuan Iturregiren neskentzat. Ez zen gehiagorako astirik izan. Athleticek garaipen justua eskuratu zuen zelai zail batean. Morala eta autoestimua larunbatean Valentziari aurre egiteko.