• Ludmila 56'64'
  • Lucía Moral 77'

KokapenaLezama 2 , Lezama

Atletico de Madridek Athletic gainditu du

Lehen zatia berdinduta bukatu ondoren, lehoiek amore eman dute madrildarren abiaduraren aurrean bigarren zatian (1-4)

Athletic Clubek ezin izan zuen punturik lortu Atletico de Madriden aurka Liga F-ko 7. jardunaldian. Zuri-gorriek, lehen zati ona egin ondoren, amore eman zuten bigarrenean eta Ludmila da Silva erabakigarria izan zen bi golekin.

Lehen zatia atsegina izan zen ikusleentzat. Trantsizio asko, erritmo handia eta alternatibak bi taldeentzat. Lehoiek Arana eta Pekeren bi jaurtiketekin saiatu ziren lehenik, madrildarrak abisatzeko. Haizea Lezamako goizean gonbidatu zuten eta Unzueren golari esker markagailuan aurretik jarri ziren etxekoak. Kapitainak baloi bat harrapatu zuen area ertzean, jokalari askoren artean, eta Lola Gallardo ezustean harrapatu zuen 18. minutuan. Bi minutu geroago, Sheila Garciak berdinketa jarri zuen markagailuan, jaurtiketa on baten bitartez. Lehen berrogeita bost minutuen ostean, gehiagorako eta berdintasuna hausteko gogoa zegoen.

Hala ere, lehoien aldageletako irteera ez zen ona izan. Ludmilak 2-1ekoa egin zuen 55.ean, Quiñonesen irteera gaindituz. Hamar minutu geroago, brasildarrak berriro bidali zuen baloia Athleticen sarera. Azkonak 2-3koa gertu izan zuen langa jo zuen erdiraketa batekin. Lucia Moralek, berdegunean sartu berri, laugarrena eta azkena egin zuen. Pinedo eta geroago Azkona tartea murrizten saiatu ziren, baina ez zuten lortu.

Ez da triste egoteko astirik egongo, bihar bertan taldeak lan saioa izango baitu aste gogor bat prestatzen hasteko. Bi neurketa jokatuko dituzte etxetik kanpo. Asteartean 1. jardunaldiko atzeratutako norgehiagoka jokatuko da Tenerifen Granadillaren aurka eta larunbatean Paternan Valencia CF izango du aurkari Athleticek.