Yulema Corresen gol bikoitza azken ligara hurbiltzeko

Lau urte bete dira gaur Athleticek Santa Teresaren aurka 3-1 irabazi zuenetik Lezaman, Yulema Corresek partida bikaina egin ondoren

2016ko apirilaren amaiera. Athleticek denboraldi liluragarria bizi zuen. Lau garaipen jarraian lortu ondoren Badajozeko Santa Teresaren aurka jokatu behar zuten Lezaman, 25. jardunaldian. Lehoiek  ez zuten hutsik egin eta beste garaipen bat lortu zuten. Ez zuten hutsik egin liga titulua lortu arte. Yulema Corres bikain aritu zen Extremadurako taldearen aurrean eta bi gol sartu zituen, nahiz eta bere kontu partikularra handitu zezakeen. Aurrelari gasteiztarrak aurreko denboraldian egin zuen debuta, eta denboraldi hartako ligan zehar partida guztietan parte hartu ahal izan zuen, 14 gol eskuratuz.

Santa Teresaren aurkako partida berehalako abantailarekin hasi zuten zuri-gorriek, Joana Arranz lehoi ohiak bere atean sartu baitzuen gola hamargarren minutuan. Atsedenaldira iritsi aurretik, Yulemak 2-0ekoa jarri zuen markagailuan. Erika eta Eunateren arteko jokaldi bikain baten ostean, hegalekoak Yulema gainditu zuen eta maisuki definitu zuen atezainaren aurrean. Atsedenaldiaren ostean, aurrealariak aldea handitu zuen, Maite Orozen erdiraketa ederra buruz errematatuz. Santa Teresak azken minutuetan makillatu zuen emaitza. Garaipena (3-1) eta txapeldun izatetik pauso bat gertuago gelditu zen Athletic.

Sufrimenduz eta ausardiaz beteriko bost jardunaldi falta ziren oraindik ekaineko lehen asteburura iritsi arte, eta Joseba Aguirrek zuzentzen zuen taldeak denboraldi bikain baten ostean titulua lortu zuen. 2015-2016 denboraldian emakumezkoen historian jarraian lortutako garaipenen errekorra berdindu zuten, 12 garaipen jarraian lortuz. 4. jardunalditik 15.era izan zen, hirunaka puntu batuz. Lehenago, 11-12ko kanpainaren 29. jardunalditik 2013ko abenduaren 12ko 6. jardunaldira arte lortu zuten marka hori. Liga titulu horrekin, lehoiek, orain arte inork egin ez duena lortu zuten, erregulartasunaren txapelketa bost aldiz irabaztea.