Gau magiko baten urteurrena

Gaur urtebete bete da Athletic Clubek historian zehar emakumeek jokatu duten lehen Carranza Saria irabazi zutenetik

Duela urtebete, Athletic Clubek Tottenham Hotspurs taldeari Trofeo Carranza irabazi zion. Sari historikoa izan zen, udako txapelketa mitikoaren 65. edizioan lehen aldiz emakumeek bakarrik parte hartu baitzuten. Horrela, lehoiek bere tamainarengatik nabarmentzen den saria irabaztea lortu zuten: metro eta erdi inguru neurtzen duen eta 42 kilo pisatzen dituena. Horrela, Villacamparen neskek 1972an Mirolad Pavicek zuzendutako taldeak lortutako garaipena klubeko bitrinetara eramatea lortu zuten.

Talde ingelesaren aurkako finalean parte hartzeko, zurigorriek CD Taconen finalerdietan irabazi behar izan zuten (1-0) partida parekatu batean. Spursek final historiko baterako txartela lortu zuten Real Betis menperatu ostean.

Emozioa eta penaltien txanda

Carranzaren emakumezko lehen finala izanda, proba handia zen Angel Villacampa iritsi-berri zen taldearentzat. Ingelesak 12. minutuan aurreratu ziren, Nevillek pasea eman zion Addisoni eta honek bere taldea aurreratu zuen markagailuan. Ondoren, lehoiak atzetik joan ziren atsedenaldira. Bigarren zatian, Tottenhamek dena erabakita uzteko abagunea izan zuen, baina Andrea de la Navak geldiketa bikaina egin zuen. Lucia Garciak, luzapenean, aldaratze bat aprobetxatu zuen area barruan, penaltiak partida erabaki zezaten.

Hamalau jaurtiketa izan ziren. Coral Hainesek  huts egin zuen eta Eunate Arraizak azken finean gola egin zuen. Lehoiek Cadiz CF taldeak antolatutako udako LXV. txapelketa irabazi zuten. Estatuko futbolean luzaroenetakoa eta ospetsuenetakoa, lehen aldiz emakumeak lehiatu zutena.