Athletic sakon batek Betis jipoitu du

Gaizka Garitanoren jokalariak zortzigarrenak dira 4-0ekoaren ondoren, Victor Ruiz bere atean, Capa, Muniain eta Berenguerren golekin

Athletic Clubek 4-0 jipoitu du Real Betis San Mamesen eta sailkapeneko zortzigarren postuan dago. Partida honetan lehoiek une oro jokoan agindu dute, bai baloiaren jabetzan bai Villalibreri baloiak abiaduran jaurtikiz. Aurrelaria amesgaiztoa izan da Betisen atzeko lerroarentzat.

Gaizka Garitanok Laligan Athleticekin egindako gol-kopuru handiena laster hasi zen asmatzen: Villalibrek area barruan hutsunera joan eta Victor Ruizek baloia bere atean sartu zuen. 8. minutua zen eta bost geroago, BELek Betisi berdinketa baliogabetu zion, erdiko ezkerreko atzelaria jokoz kanpo zegoelako.

Berenguer, Emersonentzat amesgaiztoa, gola egiteko zorian egon zen markagailuan abantaila heldu aurretik, eta Williamsekin egindako posizio-aldaketa batean 2-0ekoa heldu zen: Iñakiren erdiratze bikaina Villalibrek buruz jo eta Capak, buruz, Claudio Bravok urrundutako baloia sareetara bidali zuen. Berenguerri berari 3-0ekoa baliogabetu zioten ustez Emersoni kamisetatik helduta. Hirugarrena Villalibre eta Williamsen arteko elkar-ulertze ezin hobean ere iritsi ahal izan zen, baina Bravok saihestu zuen.

Athleticek, Vencedor eta Vesga bikote sendoarekin, are hobea jokatu zuen atsedenaldiaren ostean. Yeray atzetik nagusitasunez atera zen eta Berenguerrek gozoki bat utzi zion Bufaloari, baina Bravoren agerpen onaren erruz ez zuen gola sartu. Lau gol jaso arren, txiletarra Betisen onena izan zen. Baina 3-0ekoa bi minutu geroago iritsi zen, 58.ean, Berenguerrek, Villalibrek (lehen hiru goletan parte hartu zuen) eta Muniainek egindako jokaldi bikain batean. Ez zuen Ikerrek gola sartu lehenengo aukeran, baina Bravoren geldiketaren ostean plantxan bota zuen bere burua hirugarrena egiteko.

Laugarren eta azken gola ere ikusgarria izan zen, hamar minutu geroago. Yuriren erdiraketa bikaina Berenguerrek ezkerrarekin amaitu zuen, Torinotik iritsi zenetik egindako bigarrena. Bosgarren baterako denbora egon zen, baina Bravok Capari kendu zion geldiketa on batekin. Gau biribila izan zen lehoientzat.