Zazpi lehoik garaipena errepikatu nahiko dute

Ibai, Williams, Muniain, Lekue, De Marcos, Balenziaga eta Herrerinek badakite zer den Superkopa zuri-gorriz jantzita irabaztea

Athleticek Real Madrilen aurka jokatuko du gaur (21:00etan) Superkopako finalerdian. Talde zuria izango da titulua lortzeko lehen oztopoa. Zazpi lehoik lortu dute txapelketa hau irabaztea. Ondorengo hauek izan ziren txapeldun 2015ean: Ibai Gomez, Iñaki Williams, Iker Muniain, Iñigo Lekue, Oscar De Marcos, Mikel Balenziaga eta Iago Herrerin.

Superkopa harekin (klubaren historiako bigarrena), 2015eko abuztuan talde zuri-gorriak 31 urte geroago titulu bat altxa zuen berriro. Joaneko partidan, Ernesto Valverdek zuzentzen duen taldeak 4-0 gainditu zuen Bartzelona Aritz Adurizen hat trick bati esker eta Mikel San Josek zelai erditik sartutako gol ikusgarriari esker. Itzulikoan, banakoa izan zen emaitza: Leo Messik gola sartu zuen zuen atsedenaldiaren atarian eta Adurizek emaitza itxi zuen.

De Marcosek eta Balenziagak bi partidak osorik jokatu zituzten. Lekuek lehen taldearekin debuta egin zuen joaneko partidako 66. minutuan, Katedralean. Iago Herrerin izan zen Gorka Iraizozen ordezkoa. Ibaik ezin zuen minuturik jokatu, eta Williamsek eta Muniainek partida galdu zuten minduta.