• 83' Azkona
  • L. Chamorro 8'

KokapenaAsti , Zarautz

Athletic Club, EH Kopako garaile

Lehoiek markagailua irauli dute eta titulua eskuratu dute denboraldi-aurre bikain bat ixteko

Athletic Clubek Deportivo Alaves gainditu zuen (2-1) EH Kopako hamaikagarren edizioko finalean. Zuri-gorriek markagailua irauli dute bigarren zatian. Nekanek eta Azkonak egin zituzten lehoientzako golak.

Partida Alavesen golarekin hasi zen. Chamorrok ezkerretik egindako erdiraketa bat buruz errematatu zuen eta aurretik jarri zituen Mikel Cresporen neskak. Futbol-zelaiaren egoerak eta beroak lehoiak Astin eroso ez egotea eragiten zuen. Lehen zatia aukera handirik gabe eta bi finalisten joko zehaztugabearekin igaro zen. Quiñonesek 0-2koa saihestu zuen atsedenaldia baino lehen, Carla Armengolen jaurtiketa geldituz.

Bigarren zatian, Iraia Iturregirenak, berriz, beste aurpegi bat erakutsi zuten. Lehen bost minutuetan Azkona, eskuin hegalean, traba bat baino gehiago izaten hasi zen. Nekanek egin zuen lehenengo jaurtiketa eta Peke ere saiatu zen, baina bere jaurtiketa desbideratu egin zen. Sentsazioak, hala ere, bestelakoak ziren. Morazaren erdiraketa bat Nekanek aprobetxatu zuen eta bigarren zutoinean errematatu zuen 63. minutuan. Lehoien bultzada handiagoa eta fidagarria izan zen defentsa lanetan, Karrantzan gertatu zen bezala, etae EH Koparen bila abiatu ziren.

82. minutuan, Ane Azkonak gol bat sartu zuen urte eta erdi geroago. Paula Aranak ezkerretik erdiraketa bat jarri zuen, nafarrak sareen atzealdean errematatu zuena. Azken txanpan, Alavesek bere zelaian sartu zituen lehoiak, baina partida amaitu egin zen eta Athletic Clubek irabazi zuen saria.

Denboraldi-aurre bikain honetan, lehoiek hiru txapelketa lortu dituzte: Emma Cuervo, Karrantza eta EH Kopa, klubeko bitrinetan zortzigarrena izango dena. Iraia Iturregiren neskak, ikusitakoak ikusita, prest daude denboraldi ofizialean lehiatzeko.