01
Real Sociedad
  • Moraza (b.a) 13'

Festa ospatu ezinik euskal derbian

Realak San Mameseko partida hunkigarria irabazi du Nerea Eizagirrek jaurtitako korner batean aldaratzea athleticen atera sartu ondoren

Athletic Clubek porrota jaso du San Mamesen Realaren aurka (0-1), Ainhoa Morazak bere atean sartutako golaren ondorioz, Nerea Eizagirrek 13. minutuan botatako korner baten aldaratzean. Gol hori nahikoa izan zen donostiarrek lehen bisita irabazteko, baina Peke, luzapenean ezkerkada batekin, norgehiagoka berdintzeko zorian egon zen.

Festa ez zen osoa izan Athleticentzat, eta sei mila lagun bildu ziren San Mamesen, emozioz beretiko partida batean. Bertsoderbia ospatu zen lehen aldiz emakumezkoen partida batean eta Ainhoa Tirapu atezain zuri-gorri ohia omentzeko aprobetxatu zen aukera, pandemiagatik ez baitzuen merezi zuen txalo zaparrada hunkigarria jaso. Iribar handiak gidatuta, jokalari zuri-gorriek sinatutako elastikoa eta agur bertso eder bat jaso zituen harengandik.

Atea esku onetan utzi du, Mariasun Quiñonesek, Realetik fitxatuta, geldiketa onak egin dituelako. Athletici asko kostatu zitzaion aukerak sortzea. Realak bi aldiz urbildu zen Amaiurrekin, Morazak, bere atean partida sartzeaz gain, Iraia Iturregien jokalari aipagarrienetako bat izan zen.

Nekane eta Paula Arana atsedenaldia baino lehen saiatu ziren, baina etxekoen lehen aukera bikaina Ane Azkonarena izan zen, ezin izan baitzuen buruz burukoan Lete gainditu Yulema Corresen pase baten ostean. Zuri-gorriek berdinketaren bila jarraitu zuten eta Pekerena izan zen azken aukera.