Basconia
  • 94' Roberto Gándara

KokapenaSarriena , Leioa

Basconiak agur esan dio igoerari partida ona egin ondoren

Guruzetak eta Unai Naveirak eskura izan dute garaipena, baina Rober Gandarak garaipena eman dio Portugaleteri 95.ean

Basconia igoera promoziotik at geratu da Sarrienan, Portugaleteren aurka galdu ondoren (1-0). Rober Gandarak 95. minutuan sartutako golak erabaki du Patxi Salinasen taldeak irabaztea merezi izan duen neurketa. Jon Guruzetak zutoinera bidali du lehenengo, eta Unai Naveirak gora bidali du bere burukada ate zuloan Portugaletek gola sartu baino lehen.

Urduritasun handiko partida izan da. Portugaleterentzat nahikoa zen berdinketa eta espazioak ixtera jokatu du. Basconia zelaia irekitzen eta Nico Williams jaurtitzen saiatu da, baina aurkariek txukun defendatu dute partida osoan zehar. Ezequiel Lozaren mutilek Guemes jokoz kanpo egoteagatik baliogabetutako gol batekin abisatu dute ere lehen zatian.

Minutuak aurrera joan ahala, Patxi Salinasen mutilek gora egin dute. Atsedenaldia baino lehen, Jon Guruzetak aukera argia izan du area barruan, baina bere jaurtiketa ahula atzelari batek atera du. Ondoren, basauritarrek penalti bat eskatu dute.

Bigarren zatian izugarria izan da Basconiaren nagusitasuna, baina Portuk uzkurtuta itxaron du kontraeraso baten zain. Agirrezabalak lehenengoa saihestu du geldiketa bikain batekin, ezin izan du baina, bigarrenean.