• 91' Iñigo López
  • Jorge (p.) 17'

KokapenaLezama 2 , Lezama

Bilbao Athleticek partida irauli eta sailkapenaren gorenean jarraitzen du

Lehoikumeak lehen postuan finkatu dira markagailuan aurrea hartu eta hamar jokalarirekin bukatu duen UD Mutilvera lehiakorrari irabazita

Bilbao Athleticek 3-1 irabazi zion UD Mutilverari Lezaman. Arratsalde euritsu batean, Carlos Gurpeguik aulkitik zuzendutako jokalariek nafarren hasierako golari aurrea hartzen jakin zuten, eta markagailuari buelta eman zioten atsedenaldiaren atarian egindako bi tantorekin eta partidaren amaieran egindako beste batekin.

Neurketa ez zen ondo hasi etxekoentzat, 16. minutuan Jorgek penaltiz 0-1ekoa egin baitzuen. Izetak balantza orekatzeko aukera izan zuen jarraian, baina 42. minutura arte ez zuen lortu, area ertzetik jaurtitako falta baten bitartez berriro gola sartu zuenean. Bultzada horrekin, filial zuri-gorria aurretik jarri zen markagailuan aldagelara joan aurretik, Varelak bisitarien sareak gainditu ondoren.

Bigarren zatian, Soroak bigarren txartel horia ikusi zuen eta Alvaro Garridok entrenatutako taldea hamar jokalarirekin geratu zen zelaian. Ordutik aurrera, abantaila handiagoa izan zitekeen eta denbora ia beteta zegoela, Iñigo Lopezek behin betiko emaitza ezarri zuen, jokaldi kolektibo on bat bukatuz.

Garaipen honen ostean, lehoikumeak sailkapenaren buruan mantentzen dira eta dagoeneko 60 puntu dituzte. Datorren asteburuan AD San Juani egingo diote bisita (larunbatean, 12:00etan) ligako hogeita seigarren jardunaldian.