• Iñigo López 70'
  • Varela 75'

KokapenaCiudad de Tudela , Tutera

Igoera hurbiltzen duen garaipena

Bilbao Athletic, Primera Federacion mailara itzultzetik oso gertu, Tuteran Iñigo Lopez eta Varelaren golei esker partidari buelta emanda irabazita

Partidak maldan gora jartzen direnean, irabazten ere jakin behar da. Horrela egin zuen Bilbao Athleticek, CD Tudelanorentzat atsedenaldiaren aurretik Gianluca Simeoneek sartutako golaren ondoren markagailuari buelta emanez bigarren zatian Iñigo Lopezek eta Varelak lortutako golei esker.

Lehoiek Kopako finala jokatzeagatik aurreratutako norgehiagoka batean, lehoikumeek talde nafarrari gailendu zitzaizkien nahiz eta ez zuten erraza izan. Lehen zatia orekatua eta abagune gutxikoa izan zen, baina Simeonek etxekoak aurretik jarri zituen aurretik korner baten ostean.

Aldageletatik bueltan, Erriberako taldeak bere errenta handitu ahal izan zuen, baina Padilla oso adi egon zen hori saihesteko. Carlos Gurpeguik aulkia mugitu eta aldaketekin asmatu zuen. Iñigo Lopez eta Varela zelairatu berriek markagailua azkar irauli zuten bigarren zatian. Aurrelariak hegalekoaren erdiraketa zehatza errematatu zuen lehenik, eta gero 20 zenbakidunak behin betiko emaitza ezarri zuen, arerio bat ukituta sarean sartu zen jaurtiketa baten bidez.

Garaipen honekin, filial zuri-gorriak 72 puntu lortu ditu jada eta Primera Federacionera itzultzetik gertu dago. Txapelketa amaitzeko lau jardunaldi falta direnean, 11 puntuko aldea du Barakaldorekiko, bere jarraitzailerik hurbilenarekiko, nahiz eta hori-beltzei neurketa bat gehiago jokatzea falta zaien. Datorren asteburuan Naxarak Lezama bisitatuko du (larunbata, 16:30ean).