Bost urte Athleticek azken txapelketa irabazi zuenetik

Athletic Clubek 2015eko Superkopa altxatzea lortu zuen Bartzelonaren aurka, Camp Noun 1-1 berdindu ondoren

Gaur, abuztuaren 17an, bost urte bete dira lehoien azken konkistatik. Athleticek Superkopako titulua irabazi zuen 2015ean Camp Noun, Bartzelonaren aurka, aurreko denboraldian hiru txapelketa irabazi zituen taldea. San Mameseko joaneko partidan lortutako 4-0ekoa baliatuta, Ernesto Valverderen lehoiak berdinketa lortu zuen Kataluniako feudoan, titulurik gabeko 31 urte hautsiz, 1984ko Kopatik.

Barça estutzen hasi zen hasieratik, Pedro Rodriguezek buruz buru huts egin baitzuen Gorka Iraizozen aurrean. Javi Erasok ere izan zuen gol aukera Claudio Bravoren aurka, baina errematea kanpora joan zen gutxigatik. Messik markagailua ireki zuen 43. minutuan atsedenaldia baino lehen.

Bigarren zatian  Markel Susaetak eta Aritz Adurizek abisua eman zuten. Barça erasoan sartuta zegoela, Adurizek baloi argia jaso zuen area barruan, Oscar de Marcosek irabazitako lehia baten ostean, eta Bravok gelditu zuen lehen saiakeraren ostean, kanporaketa itxiz. Athletic Clubek titulu bat irabazi zuen 31 urte geroago.