• 41'45' Arana
  • 78' Garazi

KokapenaFadura , Getxo

Lehoiek Eibar garaitu dute eta EH Kopako finalean sartu dira

Zuri-gorriek 4-0 gainditu dute talde armagina Faduran eta EH Koparen finalean Alavesen aurka jokatuko dute

Athletic Clubek 4-0 irabazi zion SD Eibarri Faduran eta horrela EH Kirola elkarteak antolatzen duen EH Kopako XI. edizioko finalerako txartela lortu zuen. Neurketak giro bikaina izan zuen harmailetan, Iraia Iturregiren jokalariek denboraldi-aurre honetan daramaten bide onaren erakustaldia izan zen. Aurreko hamar edizioetan finalik galdu ez duten lehoiek, datorren igandean Zarautzen jokatuko dute Alavesen aurka.

Partidaren hasieran, lehoiek aurrea hartu zuten markagailuan lehen zatiko 10. minutuan, Nekaneren golari esker. Armaginek lanean jarraitu zuten eta zelai erdia menderatzea lortu zuten, azken metroetan arrisku gehiegirik izan gabe. Arenek izan du aukerarik argiena Junyenten taldearentzat, langan jo zuen jaurtiketa indartsu batekin. Atsedenaldira iritsi baino lehen, Aranak 2-0ekoa lortu zuen, Oihane Hernandezen lanari esker. 45. minutuan, Aranak gol bat sinatu zuen berriro. Iturregiren neskak 3-0eko errentarekin joan ziren aldageletara.

Bigarren zatian, Azkona gola egiteko zorian egon zen, baina zutoinak nafarraren helburua eragotzi du. Leyre Monentek Malenaren jaurtiketarekin egin zuen topo eta Ogizak ate gainetik errematatu zuen. Paula Arana hirukotea lortzetik gertu egon zen, baina Malenak buruz burukoa saihestu zuen 75. minutuan. Garazi Muruak, 78.ean, buruz baloia sareratu zuen etxean, eta Eunateren ezkerrak jarritako korner bat errematatuz.

Athletic Clubek Primera Iberdrolako lehen aurkariaren kontra jokatu zuen Faduran eta aise erabaki zuen neurketa. Iturregiren jokalariek bihar entrenatuko dute eta asteartean abiatuko dira Cadizera, asteazkenean Mirandilla Berrian Karrantzako trofeoa jokatzeko Atletiko Madrilen aurka.