• Maddi 81'

KokapenaCiudad Deportiva Levante UD , Buñol

Athleticek garaipena lortu du Buñolen

Lehoiak oraindik etxean galdu ez zuen Levante UDren aurka gailendu dira

Lehen itzulian bezala Athleticek Levante UD mendean hartu zuen. Orduan, granotak porrotik gabe iritsi ziren Lezamara, eta oraingoan, Athleticek Buñolen irabazi du, aurretik Sanchez Veraren taldeak neurketa guztiak irabazi zituen zelaian. Etxeko taldeak aurrea hartu zuen baina bigarren zatian zurigorriek markagailua irauli zuten Azkona eta Maddiren golei esker. Athleticek Liga F-n asko borrokatu nahi duela gogoratu zion bere buruari, ostegunean San Mamesen Barçaren aurka Kopa jokatu arren.

Levante UD taldeak sari ona eskuratu zuen lehen zatian. Haize bortitzak, Athletic Cluben kontra lehen 25 minutuetan, asko zaildu zuen jokoa eta Jone Amezaga nabarmendu zen erasoan jokaldi arriskutsuekin. Zuri-gorriek Levante UD ito nahi zuten presioarekin. Sosak aukera izan zuen baina Nanclaresek ederto gelditu zuen jaurtiketa. Oguiza ere saiatu zen. Kolpe gogorra jaso zuten zuri-gorriek atsedenaldiaren aurretik. Alba Redondok langara bidali du alboko erdiraketa bat eta aldaratzea Andonovak hartu zuen 44. minutuan etxekoak aurretik jartzeko. Zigor gogorra David Aznarren neskentzat.

Bigarren zatian, Athleticek bere planarekin jarraitu zuen eta presioa altu mantendu zuen Levante UD arazoetan sartuz. Elexpururen erdiraketak errematatzailerik ez zuen aurkitu 52. minutuan, zuri-gorrien asmoen adierazpen sendo batean. Bibik Pinedoren erdiraketa errematatu zuen, eta lehoiak ederto sartu ziren bigarren zatira. Andonovak sustoa eman zuen 62. minutuan, baina kanpora joan zen 2-0ekoa izan zitekeen jaurtiketa. Hala ere, zurigorriek lehia berdintzea lortu zuten. Zubietak zutoinera jo zuen zuzenean eta Ane Azkonak, Maddi saiatu ondoren, buruz bidali zuen baloia sarera. 68. minutuan Athleticek borrokan jarraitzen zuen.

80. minutuan 1-2koa iritsi zen, Sara Ortegak ateratako korner batean Maddi Torreren burukadari esker. Defentsak denboraldiko minutu guztiak jokatu ditu, eta aurten golegile gisa estreinatu da. Garrantzitsuena partida ixtea zen. Alba Redondok aukera paregabea izan zuen baina bere errematea kanpora joan zen. Levante UD saiatu zen eta Nanclares handi egin zen, geldiketa ikusgarri batekin, 2-2koa saihesteko 90. minutuan. Garaipen zoragarria Athleticentzat hirugarren sailkatuaren aurka. Kemen eta bihotz zuri-gorria.