• Ewan 72'
  • Artola 86'

KokapenaUrritxe , Amorebieta-Etxano

Markagailua irauli eta zuzenean lidergora

Joseba Etxeberriaren lehoikumeak lidertzan jarri dira Urritxen SD Amorebieta mendean hartuta (2-3) eta hamabi partida jarraian galdu gabe daramatzate

Lider baten erreakzioa. Bilbao Athletic sailkapeneko lehen postuan kokatu da Urritxen irabazita, orain arte inork ez lortu duena. Etxeberriaren mutilek markagailua iraultzea lortu dute Pradosen, Ewanen eta Artolaren golei esker, eta hamabi partida daramatzate jarraian galdu gabe.

Lehen zatia indartsu hasi zen, urdinek lehoikumeak itotzen zituztela. Arintasun eskasak baldintzatuta, hein handi batean berdegunearen egoerak baldintzatuta, lehen zatia joko zuzenean oinarritu zen. Etxekoek gola sartzeko aukera gehiago izan zituzten, Agirrezabalak zapuztuta, ate azpian seguru egonda. Hala ere, Amorebietaren aukera ugarien ondorioz, markagailua ireki zuen gola iritsi zen. Iñigo Velez de Mendizabalen mutila zuri-gorrien defentsak gaizki aldendutako baloiaz baliatu ziren, 25. minutua bete zenean. Seguinek ondo erdiratu zuen eta Arregik baloia bultzatu besterik ez zuen egin, markarik gabe, bereak aurreratzeko.

Bilbao Athletic baloiarekin hobeto egoten eta Saizarren arean presentzia handiagoa izaten saiatu zen. Aldageletatik igaro ostean, lehoikumeek aukera argiena Irazabalen botetan izan zuten, pase bat gelditu ostean, baloia bere atean sartzeko zorian egon zena. Baloiak zutoinean jo zuen. Partida azken zatian erotu zen eta lehoikumeek esentzia lehiakorra erakutsi zuten Amorebietari gauzak argi jartzeko. Geldikako jokaldi baten luzapenean, Pradosek, beste inork baino bizkorrago, neurketa berdindu zuen amaierarako hogei minutu falta zirenean.

Erreakzio zuri-gorriak, hor gelditzetik urrun, bigarren golarekin jarraitu zuen, bi minutu geroago. Nico Serranoren erdiraketa bikaina, aulkitik irten ostean maila handiko minutuak eman zituena, Ewanek sare barrura bidali zuen, burukada handi batekin. Gaur berriz jokatu du lesioaren ostean. Joseba Etxeberriaren mutilek urdinen erasoa kontrolatu zuten, eta beste kolpe bat eman zuten mahai gainean partida amaitzen ari zenean, 86. minutuan. Nico Williamsen abiadura etekina ateraz, honek baloia Artolaren buruan jarri zuen eta ’22’ak, arratsaldea borobildu zuen. Etxaburuk, hurrengo jokaldian, aldea murriztu zuen, baina puntuak Lezamara joan ziren. Bilbao Athleticen balio izugarriko garaipena, lidertzan jartzeko.