‘Hat-trick’ gehien dituzten lehoiak

Aritz Adurizek Granadaren aurka (igandean San Mamesen dugun aurkaria) sinatu zuen Athleticen futboalri batek LaLiga Santanderreko aurkari bati sartutako azken hirukoa. Partida batean 3 gol lortu dituzten lehoi emankorrenen zerrenda errepasatuko dugu

Granada CF, Athleticen aurkaria igande honetan, izan zen jokalari zuri-gorri batek egindako ‘hat-trick’ bat jasan zuen azken Lehen Mailako taldea. Aritz Adurizek, 2014ko otsailaren 28an, elastiko zuri-gorriarekin lortu dituen bost hirukoteetako bat lortu zuen (4 ligan, 1 Superkopan). 2013-14 LaLigako 14. jardunaldian, aurrelaria izan zen etxekoen 4-0eko garaipenaren protagonista (4-0) andaluziarren aurka, lehen hiru golak lortuz; azkena Carlos Gurpeguik egin zuen.

Adurizek buruz sartu zuen lehena 7. minutuan; bigarrenak, areaz kanpoko jaurtiketa batez eskuadratik sartu zuen bigarrena 18. minutuan, eta penaltiz itxi zuen bere kontu partikularra, partida amaieratik ordu laurden batera.

Adurizen hirukoak Athleticen historiako golegile garrantzitsuenen artean kokatu zion ‘hat-trick’-en sailkapen berezi honetan (ez dira zenbatu 4 gol edo gehiago sartu dituztenak partida batean). Telmo Zarra eta Athleticeko bigarren aurreko lerro historikoko hiru jokalari dira zerrendaren lehenak.