Emakumezkoen Athleticen goiz ezin hobea Lezaman

Iraia Iturregiren taldeak laugarren garaipena jarraian lortu du, 2-0 Real Betisen aurka, eta B taldeak emaitza bera lortu du Rayoren aurka

Athleticen laugarren garaipena jarraian iritsi da, bolada ezin hobean. Bi berdinketa eta laugarren partida irabazi ditu Iraia Iturregiren taldeak denboraldiaren azken txanpan. Gainera, bigarren talde zuri-gorriak salbazio aukerak galdu barik jarraitzen du zuen Rayo Vallecanori 2-0 irabazita Lezamako 7. zelaian. Jonathan Ledesmaren neskek bere etorkizuna izango dute jokoan  azken jardunaldian datorren astean Oviedon.

Lehen taldeko norgehiagokan partidaren lehen ordu erdira arte itxaron behar izan zen Lezamako 2. zelaian gauzak gertatzeko. Asantewaak, jokaldi bikain baten ondoren, talde betikorako aukerarik argiena izan zuen jaurtiketa epel batekin eta Amaia Peñak estaltzen zuen ateko langa aurkitu zuen. Handik gutxira, 31. minutuan, Aranak Malenaren akatsa aprobetxatu zuen, baloia ez baitzuen harrapatu atezainak. Gasteiztarrak, ezkerrez, maisuki definitu zuen, lehoiak aurreratzeko. Babajide, 40. minutuan jaurtiketa batekin saiatu zen, baina Amaia seguru egon zen.

Bigarren zatian, Nerea Nevadok bere denboraldiko lehen gola lortu zuen, andaluziarren sarean amaitu zen ezkerrez eginako bolea baten ostean. Betisek bere unerik onenak izan zituen norgehiagokaren azken txanpan Fulutudiluk ezker hegaletik egindako hainbat barneraketekin. Gerardoren taldea asmatu gabe saiatu zen aldea murrizten, Asantewaak ere zutoinera jo zion luzapenean, baina hiru puntuak etxean geratu ziren gure zaleekin beste garaipen batez gozatzeko.

Azken sei jardunaldietan 14 puntu lortu dituzte lehoiek, eta datorren astean FC Barcelonari egingo diote bisita, egungo denboraldiko txapeldunari eta Champion s Leagueko finalistari.

Filialak bizirik jarraitzen du Rayori irabazita
Zuri-gorrien bigarren taldeak maila gal zezakeen norgehiagokan, Athleticeko gazteek izaera eta nortasuna erakutsi zuten berriro eta garaipen handia lortu zuten Rayo Vallecanoren aurka. Madrildarrak jaitsiera postuetatik kanpoko postuan zeuden eta Jonathan Ledesmaren neskek 2-0 irabazi zuten Amaia Iribarren eta Ane Elexpururen golei esker, azken honek penalti puntutik.

Hurrengo astean Jonathan Ledesmaren jokalariek azken jardunaldia jokatuko dute Tensin Oviedoren aurka. Beren neurketa irabazi beharko dute eta emaitzen zain egon, maila mantentzeko aukerak ez baitaude beren esku.