• Aitana 14'16'
  • Paralluelo 74'

23.490 pertsona

Irmotasun lezioa Bartzelona abordaezin baten aurrean

Athletic Clubek 0-3ko porrota jaso du Kopako finalerdien joaneko partidan Aitana eta Parallueloren golekin

Etorkizunerako esperientzia, sendotasun lezioa. Athletic Clubek 0-3 galdu du FC Barcelonaren aurka San Mamesen jokatu den Kopako finalerdiko joaneko partidan, baina ederto aurre egin dio Aitana Bonmatiren (birritan) eta Parallueloren golari esker aurrea hartu duen taldeari. Bonmatik bi ikutu magiko baliatuz eta Paralluelok baloi-irteeran egindako akatsa baliatu du Nanclaresen sarea gainditzeko.

Athleticek, 23.490 ikusle harmailetan sartuta, laster eman zion baloia Barçari. Jonatan Giraldezen jokalariek oso gogor zigortu zuten lehen bi jaurtiketetan. Aitana Bonmatí egungo Urrezko Baloiak bi jaurtiketa estu egin zituen 13. eta 16. minutuetan. Beldur zen Katedrala kataluniar ekaitza nagusituko ote zen, baina Athletic txukun batek eten zuen denboralea.

Egia esan, Azkonaren saiakera batean bakarrik luzatu zen Athletic, David Aznarrenek ere ez zuten estualdirik izan atsedenaldira arte. Nanclaresek ederto gelditu zuen Pinaren jaurtiketa eta ezer gutxi gehiago. Atsedenaldiaren ostean, gauza bera gertatu zen Athleticekin, baina zuri-gorrien atezainak Salma Parallueloren lehen asmoa zapuztu zuen. Ez, ordea, bigarrena, defentsa-galera baten ondoren.

0-3koarekin zuri-gorriek aurkariaren zelaia gehiago zapaldu zuten, baina katalanen defentsan sartzea, denboraldi osoan bederatzi gol bakarrik jaso dituena, ia ezinezkoa izan zen. San Mamesek bere esfortzua aitortu zien bilbotarrei txalo zaparrada handi batekin. Ikaskuntza-kontu hutsa. Itzulerako partida geratzen da eta beste azkoin bat taldearen progresioan. Aurrera, lehoiak.