• 3' Nahikari

KokapenaSan Mamés , Bilbo

21.996 pertsona

Erresistentzia erakustaldia San Mamesen Kopako final-laurdenetarako sailkatzeko

Athleticek Madrid CFF-ren aurka irabazi du Nahikariren gol goiztiar bati eta Nanclaresen geldiketa bikainei esker

Athletic Clubek Kopako final-laurdenetarako txartela lortu du San Mamesen 22.000 ikusleren aurrean Madrid CFF mendean hartuta Nahikariren gol goiztiar batekin. Nanclaresen jardun bikaina, erresistentzia erakustaldi handi bat eta jendearen laguntza funtsezkoak izan ziren lehen zatian arrisku asko sortu zuten madrildarren nagusitasuna orekatzeko.

Kanporaketa jokaldi azkar batean erabaki zen. 3. minutuan. Marianak baloi luze bat bidali zion espaziora Azkonari eta aurrelariak atzelariak gainditu zituen Nahikariri gola oparitzeko.

Hau altxorra zen, baina Athletici ez zion lasaitasun handirik eman. Madrildarrak aukerak sortzen hasi ziren Luany eta Kundananjiren indarrari esker. Baina Adriana Nanclares atezainaren lasaitasunarekin topo egin zuten, San Mamesen bere estreinaldian emanaldi nagusia egin zuena.

Norgehiagokaren bigarren zatian, David Aznarren neskek euren ideiak ordenatu zituzten eta, Madrid CFF-k jabetza mantentzen bazuen ere, ez zuen etxekoen arearako biderik aurkitzen.

Are gehiago, Athletic 2-0ekoa lortzetik gertu egon zen Clara Pinedoren bi falta jaurtiketatan. Bigarrenean, Landaluzek bigarren zutoinetik egindako burukada Kundananjik gol lerrotik urrundu zuen.

San Mamesek bere arnasarekin emaitzari eusten lagundu zion taldeari. Landaluzek gola ekidin zuen korner baten ostean eta baloia Nanclaresen eskuetara erori zen zorionez. Sekulako festa Katedralean.