• Griezmann 47'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

48.391 pertsona

Zorterik gabeko porrota Atleticoren aurka

Lehoiek Griezmannen gol batekin kale egin dute San Mamesen, porrota merezi ez duten gau batean

Athletic Clubek porrota jaso du San Mamesen Atleticoren aurka (0-1), tentsio handiko eta mugarik gabeko borrokan, etxekoentzat zorte eskaseko partidan. Simeoneren taldeak nahikoa izan zuen Griezmannen golarekin bigarren zatiaren hasieran, baina zorte ona izan zuen, Raul Garciak, birritan, eta Iñigo Martinezek, gutxienez, berdintzeko aukera argiak izan zituztelako. Ustekabeko aktore bat gurutzatu zen euren bidean, Grbic, Oblak lesionatuaren ordezkoa, baita hanka ugari area barruan ere.

Betiko Atletico kementsua eta trinkoa espero zen. Eta Athleticek, 48.000 eztarri baino gehiago alde zituen San Mames eder batean, ez zuen asmatu une garrantzitsuenetan. Etengabe eraman zuen ekimena. Partida hasi eta berehala, Iñaki Williamsek Muniainen falta jaurtiketa batean aukera argia izan zuen buruz egindako errematean. Sustoa 9. minutuan iritsi zen, BELek Moratak Yerayri egindako falta argiaren ondorioz baliogabetutako golarekin.

Bigarren zatira arte ez zen partida zapuztu. Atletico izan zen laster jo zuena; Morataren jokaldi batean Griezmannek eskuineko hankarekin baloia sareetara bidali zuen. Hortik aurrera, Athleticek guztiarekin erasora jo zuen. Oblak lesionatuta erretiratu baino lehen, area zapaldu zuen De Marcosen burukada batekin.

Yerayk, fisikoki murriztuta baina bihotz osoarekin, baloi bat jarri zuen Raul Garciaren buruan baina Grbicek ateratzea lortu zuen. 88.ean, harrigarria zirudien baloia ez sartzea. Iñigo Martinezen burukada kanpoko atezainak urrundu zuen, Zarragak jaurti, gero Vivianek, eta epaileak, sendotasunez partida zuzendu zuenak, Reinildoren penaltia ikusi zuen, ondoren VAR-ak bertan behera utzi bazuen ere.

Zorte txarra luzapeneko bosgarren minutuan iritsi zen, Raul Garciak bigarren zutoinera heldutako baloia jaurti zuenean, eta Atleticok, bere talde osoa area barruan zuela, ahal izan zuen moduan salbatu zuen. Berriro altxatzea besterik ez dago 72 ordutan beste borroka bat baitago Getafen.