Athletic Club - Rayo Vallecano
Jardunaldia 6

12
Rayo Vallecano
  • 33' Pathé Ciss (b.a)
  • Álvaro 5'
  • Falcao 95'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

16.236 pertsona

Bukatu da Athleticen bolada ona

Falcaok 95. minutuan sartutako gol batek garaipena eman dio Rayori

Athletic Clubek porrota jaso du Rayo Vallecanoren aurka (1-2) San Mamesen, eta beraz, denboraldi hasierako galdu gabeko bost partiden bolada onari amaiera eman zaio. Falcao aspaldiko etsaiak 95. minutuan sartutako golak, Bebek intentzioz ateratako falta batean, lehoiei ipurdikoa eman die, baina egia esan ez dute merezi izan hain parekatua izan den partida galtzea.

Gau mingotsa izan zen, Soterari arraunean egin duen ‘bikote’ historikoagatik esker onarekin hasi zena. Rayoren lehen gol gorabeheratsuak, zelai erdian lapurtutako baloi batean Alvarok aprobetxatuta, partida aldapa gora jarri zien zuri-gorriei, eta kosta egin zitzaien partida baloiarekin eta baloirik gabe hozten zuen Rayoren aurka erreakzionatzea. Iraolak, noski, ez zuen nahi lehoiak korrika egitea.

Zuri-gorrien lehen gol aukera Nico Williamsentzat prestatutako korner batean heldu zen, Athleticekin lehen aldiz hasierako hamaikakoan jokatu zuena. Bere jaurtiketa gurutzatua Isik gorputzarekin atera zuen. Lehoiak beste behin geldikako baloi bati esker partidan sartu ziren: 37. minutuan, Pathe Cissek bere ate barrura bidali zuen Muniainek berariaz ateratako falta jaurtiketan.

Zuri-gorriek markagailuan aurretik jartzeko aukera paregabea izan zuten 43. minutuan, Raul Garciak  Nico Williamsi Dimitrievskiren aurrean baloia utzi zionean. Harrobiko jokalariaren ezkerkada ez zen gutxigatik sartu.

Bigarren zatia euri zaparradarekin hasi zen. Villalibrek baloia bidali zuen Rayoko atezainaren eskuetara. Bestalde, Unai Lopez lehoi ohiak txalo zaparrada jaso zuen aldageletara joan zenean. Rayok jokoa geldiarazten jarraitu zuen faltak egiten eta denbora galtzen, eta Athletic goletik gertu egon zen 93. minutuan Iñaki Williamsen erdiraketa indartsu batean, baina Morcillok bigarren zutoinean ahal izan zuen modura gora errematatu zuen. Athleticentzat ezusteko kolpea luzapeneko zazpi minutuetako bosgarrenean heldu zen. Bebek, geldikako baloietan aditua, Falcaorekin konektatu zuen, eta Tigreak bere gol usaimena erakutsi zuen baloia buruz sareetara bidaliz.