• O. Sancet 16'25'68'

KokapenaEl Sadar , Iruñea

16.206 pertsona

Sancetek Sadar menderatu du gau historiko batean

Nafarrak hiru gol egin ditu 4000. partidan, eta Athletic Club 1-3 garaipenera gidatu du Osasunaren aurka irabazteko

Gau historikoa zen, Athletic Clubeko 4000. partida, eta Oihan Sancetek bere izena historiako lerroetan izena jarri nahi izan zion. Koroatu egin zen lehoiekin lortzen duen lehen ‘hat-trick’-a eginez partida ahaztezin batean. Bere dohain guztia atera zuen CA Osasunaren kontra (1-3), markagailua iraultzeko hiru golak sinatu zituen. Baloia etorkizun eta orainaldi bikaina duen Lezamara eramango du.

Ez zen lan erraza. Covid-agatik Marcelino ez zegoenez, Ruben Uriak hartu zuen zuzentzeko ardura; etxeko taldean ere, arrazoi berberagatik, Jagoba Arrasateren ordez Bittor Alkiza lehoi ohia zegoen aulkian. Sancetek hasieran abisatu zuen Herreraren aurrean jarriz aukera argi batean, baina atezainak gaueko baloi bakarra atera zion.

Bost minutu geroago, 10.ean, Osasunak gola lortu zuen Kike Garciaren burukada bikain bati esker, Moncayolaren erdiraketa neurtuan. Partida maldan gora jarri zen, baina Athletic buru-belarri zegoen partidan, eta Vencedor, Berenguer, Iñaki Williams (erdiraketa bikaina berea) eta Sanceten burukada eder batekin berdindu zuen 15. minutuan. Erraz imajina zitekeen Marcelinoren pozezko jauzia etxeko sofan, urtebete taldea zuzentzen daramana. Izan ere, Oihan konbentzitu du bere postua zelaian hori dela, Oihanek atzeratuago ikusten bazuen ere.

25.ean, Sancetek bere ikuskizunarekin jarraitu zuen. Athleticek lasaitasunez baloia mugitu zuen eskuinetik De Marcosen erdiraketa neurtua bilatzeko. Oihanek eskuineko orkatila zabaldu eta 1-2koa jarri zuen markagailuan. Oscarrentzat ere esker ona, historiako hamar lehoien artean sartu baitzen partidetan. Guardiakoak beste jokaldi batean Iñaki Williamsi baloia eman zion, baina azken honen jaurtiketa gora joan zen. Aldeko gola balitz bezala, Balenziagak bidea itxi egin zuen Nacho Vidalen jaurtiketan, Izan ere, barrura zihoan lehen zatiko azken jokaldi horretan.

Berenguer eskuinetik deabrukeriak egiten hasi zen eta horietariko batean Muniain aurkitu zuen, eta honek Herrera atezaina. Handik gutxira, 67.ean, konbinaziozko jokaldi handi bat iritsi zen: Muniainek Berenguerri utzi zion, eta azken honen erdiraketa erabakigarrian Oihanen hirugarrena heldu zen, eta geroago laugarrena egiteko zorian egon zen.

Iñakiri milimetroengatik gol bat baliogabetu zion epaileak Nikoren erdiraketa batean, eta Simonek geldiketa bikaina egin zion beranduago kanporatua izango zen Chimyri. Peru Nolaskoainek debutatzearen saria jaso zuen lesioen kalbarioaren ondoren. Garaipen erabakigarria sailkapenean gora egiteko, eta Kopari aurre egiteko. Hasiera onena izan da 2022rako.