01
  • Raúl García 32'

KokapenaLas Llanas , Sestao

Las Llanaseko proba gogorra gaindituta

Raul Garciaren geldikako gol batek final-hamaseirenetarako urratsa eman du Sestao River trinkoaren aurka

Athletic Clubek Kopa ohoratzen du. Maite du. Aspaldidanik irrikatzen du. Bere txapelketa da. Eta badaki Las Llanasen bizitakoa bezalako gauetan oso jantzita egon behar dela, bidean ez geratzeko. Munduko Txapelketaren geldialditik buruan sartzen joan da. Aitor Callek egindako Sestao River taldea aurkari arriskutsua da, trinkoa eta konplexurik gabea. Beraz, kanporaketa gainditu eta ostiralean egingo den final-hamaseirenetarako zozketan egoteko pazientzia izan behar zen eta gol-aukera aprobetxatu. Geldikako baloi batean iritsi zen, neurketa hauek erabaki ohi diren bezala. Zarragak erdiraketa bikaina egin zuen eta Raul Garciak, beti errege partida mota hauetan, eskuineko hankaz airean baloiari emanez estuasuna saihestu zuen.

Kopako ohiko gauan, zelaia zaleez gainezka zegoela, euriagatik lokatzez beteta, Sestao Riverrek erasora jo zuen. Kepa Uriartek, utzita dagoen zuri-gorriak, jokaldi bat asmatu zuen, non Huetek Agirrezabala probatu zuen, baina hortxe zegoen Julen. Lehoiek baloia luzez jokatu zuten etxekoen presioa kentzeko, eta hori akats bat zen. Guruzetaren lesioa orkatilan heldu zen sarrera batean, eta Iñaki Williamsi eman zion bidea.

Partidaren jokaldia 32. minutuan iritsi zen, Callek deitoratu zuen lan guztia pikutara joan izana geldikako ekintza batengatik, Athletic berriro hazten ari den jokaldi mota. Bigarren zatian, Riverrek Leandro goleatzailearen bitartez ikaratu zuen, baina Sancet eta Iñaki Williamsen artean 0-2koa ia eragin zuten. Ivan Crespok saihestu zuen.

Athleticek pausu bat eman zuen jokoan eta bazirudien partida erabakiko zuela Williamsen artean egindako jokaldi batean, baina Sestao Riverrek, bere harrotasun guztiarekin, amaierara arte estutu zuen. Epailearen hiru txistuak entzun ziren, eta hortaz, lasaitasuna. Goraipamena ahaleginari. Zein polita den Kopa.