• Memphis 75'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

9.394 pertsona

Omenaldi handia San Mamesentzat

Athletic Clubek omenaldia egin die bere zaleei estadiora itzultzean FC Barcelonaren aurka partida bikaina eginez; 1-1 amaitu zen, Depayk akats batez baliatuta

Festa handia izan zen. 500 egun geroago San Mamesera itzultzea omenaldi handia izan zen. Izan ere, azken emaitzak, hots, Bartzelonaren aurkako gol bateko berdinketak, ez zuen zapuztu lehoien joko ona San Mamesen sartu ahal izan aurretik pandemia madarikatua jasan duten zaleen aurrean. Zorigaiztoko akats batek, LaLigara etorri den Memphis Depay izarrak aprobetxatuta, Marcelinoren taldea hiru punturik gabe utzi zuen, Iñigo Martinezen burukada bikain bati esker  garaipena merezi zuen arren.

Athletic oso ausarta izan zen. Indarrak iraun zion bitartean, ordubete baino gehiago, atzean txundituta zegoen Koemanen taldea ito egin zuen, zuri-gorrien bultzadaren aurrean. Iñaki Williamsek mehatxua egin zuen hasieran, baina Braithwaitek izan zuen lehen aukera. Iñakik berak jokaldi batekin erantzun zion, eta oraindik ez daki Netok baloia nola gelditu zion.

Zortea ez zen zuri-gorriaren aldekoa izan. Esfortzuak gola merezi zuen, eta iritsi behar zuen Sancet izugarriak langara jaurti zuenean. Aukera gehiago iritsi ziren, Williams beti orroka, baloia oso goian lapurtu ostean. Barçak gola eskatu zuen Araujoren atzerako artazi batean, baina Martinez Munueraren ustez Braithwaite jokalariak falta argia egin zion Balenziagari.

Marcelinok bere jokalariak animatzen zituen publikoaren aurrean jokatutako lehen partidan. Atsedenaldia baino segundo batzuk geroago, Berenguerri gol bat kendu zion Araujok atepean, Iñakik baloia lapurtu eta gero. Gola 49. minutuan agertu zen, etxeko milagarren kornerrean. Iñigo Martinezek burukada ikusgarri batez bidali zuen sareetara Muniainen kornerra. Sancet bigarren gola egiteko zorian egon zen ezkerkada batean, nahiz eta logikoa zenez, nekea agertzen ari zen.

De Jongek baloia langara bidali zuen eta 74. minutuan Memphis Depayren kontraeraso hilgarria iritsi zen. Gero, 1-2koa egiteko aukera izan zuen. Baina Athleticek garaipena bilatu nahi izan zuen eta Nico Williamsek Eric Garciaren txartel gorria behartu zuen. Iñigo Martinezek giza-hezira bidali zuen. Beraz, gau hunkigarria, Adurizen agerpenarekin eta eman ezin izan zion zaleen txalo zaparrada, zaleen ohorezko sakea. Taldeari egindako agurra handia izan zen, 1-1 berdindu arren. Zuri-gorrien harrotasun hutsa.