• Williams 52'

KokapenaRCDE Stadium , Cornellà-El Prat

16.196 pertsona

Sari eskasa Athletic bikain batentzat

Diego Lopezek, hiru geldiketa bikainekin, garaipena eragotzi du Cornellan Marcelinoren taldeak erakutsitako nagusitasunaren aurrean (1-1)

Athleticek banako berdinketa lortu du Cornellan RCD Espanyolen aurka, gol asko sartzea merezi izan zuen partida batean. Marcelinoren taldeak nagusitasun nabarmena erakutsi zuen perikitoen zelaian, eta ez zuen irabazterik izan Diego Lopezen hiru geldiketa bikainen erruz, horietako bat antologikoa Berenguerrek ate aurrean egindako jaurtiketa batean. Berdinketa bat ez da inoiz hain bidegabekoa izan. Iñaki Williamsek, txistukatua arrazakeriaren irakaspena oraindik ikasi ez duten zale batzuengandik, puntu bat berreskuratu zuen bigarren zatian bere golari esker.

Gau gorabeheratsua izan zen. Iñigo Martinezek ezin izan zuen jokatu urdaileko mina zuelako, eta hamaikakoan Vivianek hartu zuen bere lekua, baina honek ere min hartuta zelaia utzi behar izan zuen. Yeray atzeko aldera itzuli zen, eta egundoko partida egin zuen. 14. minutuan, lehen aukera argia iritsi zen: Sancetek baloia lapurtu eta bere indarra atera zuen, baina Diego Lopez jarri zen erdian; jokaldi berean Muniainek baloia golera bidali zuen eta Cabrerak atepean urruntzea lortu zuen.

Diego Lopezen ikuskizuna 23. minutuan hasi zen Sanceten bolean eskuarekin aterata. 0-1ekoa etorriko zela zirudien arren, Ortiz Arias epaileak, Vesgak eskuarekin eman zuelakoan penalti eztabaidagarria adierazi zuen. Raul de Tomasek ez zuen barkatu 11 metrotik. Muniain eta Nico Williams, Pedrosak urrundutako baloi batean, banakoa lortzeko zorian egon ziren atsedenaldira joan baino lehen.

Athleticek bigarren zatian egindako jokoa ikusgarria izan zen. RDTk etxeko azken abagunean zutoinarekin topo egin ondoren, lehoiek merituak handiak egin zituzten beste gol bat egiteko. Lekueren konfiantzak, oso hazita, Iñaki Williamsi gol-asistentzia ematea ekarri zion banakoan. Hortik aurrera, sinestezina izan zen 1-2koa ez iristea. Vencedorrek, gutxigatik barrura sartu ez zen jaurtiketa batekin; Muniainek, bi aldiz, lehenengoa Diego Lopezen geldiketa handi batekin; eta Berenguerrek, Iñakiren gol-asistentziarekin 87. minutuan, gola merezi izan zuten. Zelai osoan lan ikaragarria erakutsi zuen Athleticek, baina ez zen saria iritsi. Letra larriz idatzitako taldea izan zen. Gorantza doa.