• 81' Baumgartl
  • Berenguer 31'

KokapenaAn der Alten Försterei , Berlín

Athleticek Union Berlinen aurka galdu du azken txanpan

Berenguerrek zurigorriak aurreratu zituen baina alemaniarrek markagailua irauli zuten azkenengo minutuetan

Athleticek 2-1 galdu du FC Union Berlinen aurka Stadion An der Alter Försterein. Etxeko taldea bere zaleen aurrean aurkezten zen datorren astean Alemaniako Kopako lehen partida ofiziala jokatu baino lehen. Berenguerren gola ez zen nahikoa izan lehoien lehen zati handi batean, eta Marcelinoren jokalariek partida kontrolpean izan zuten arren, talde alemaniarrak markagailua alderantzikatu zuen.

Hasierako minutuen ostean, Athleticek dozena erdi bat aukera izan zituen markagailuan aurrea hartzeko, baina 31. minutura arte ez zen Berenguerren gola markagailura igo. Lehoiek kontraeraso bikaina egin zuten eta Barañaingoa ezin hobeto jokaldia amaitu zuen.

Marcelinoren jokalariek partida menderatzen zuten, baina alemaniarrek kontraeraso azkarrak sortzen zituzten Awoniyiren bitartez. Atsedenaldia baino lehen, Berenguerrek, falta bat eta gero, eta Sancetek, jaurtiketa bikain bat eta gero, bi taldeen arteko aldea handitu ahal izan zuten.

Atsedenaldiaren ostean, zelaian Betagarriren abesti baten doinuarekin, Marcelinok Lekue, Zarraga, Nico Williams eta Raul Garcia sartu zituen Balenziaga, Vencedor, Morcillo eta Sanceten ordez. Geroago, De Marcos, Serrano eta Villalibre, Paredes eta Vesga sartu ziren.

Athleticek bigarren zatiko aukerarik onena izan zuen lehoiek langara bidali zuten korner baten ostean. Union Berlin eraginkorragoa izan zen bigarren zatian, eta, Genki Haraguchik baloi on bat lortu zuen eta Julen Agirrezabalaren atean sartu zuen. Minutu horietan, alemaniarrek atzaparrak atera zituzten, eta Timo Baumgartl-ren burukada on batek etxeko taldearen bigarren gola sartu zuen.

LaLiga hasi baino lehen, Athleticek datorren asteburuan azken bi probak izango ditu Ingalaterran, abuztuaren 7an Southamptonen aurka eta 8an Liverpoolen aurka.