• Falcao 80'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

43.484 pertsona

Athleticek garaipena lortu du Rayoren aurka joko azkarreko partidan

Lehoiek lotsa galdu dute lehen zati izugarrian Williams anaien eta Sanceten golekin, amore eman ez duen Iraolak zuzendutako taldearen aurrean

Joko azkarra nagusi izan zen futbolarekiko zaletasuna sortzen duen gau horietako batean. Rock-and-roll hutsa, San Mameseko Herri Harmailan kantuka giroa berotuz, Ernesto Valverderen Athleticekin oso harro. Andoni Iraolak zuzentzen duen Rayoren aurka lortutako 3-2koa, berak asmatutako taldea, 6-4 buka zitekeen, talde bakoitzari bi gol baliogabetuta.

Athleticek hirugarren postuan egiten du lo Real Madrilen eta Barcelonaren atzetik soilik, eta lehen zati ikusgarrian lortu du garaipena. Hil edo biziko jokoa eginez, zuri-gorriek aurkariaren atea besterik ez zuten buruan. Hala ere, lehen kolpea Rayok eman zuen, Isik Simoni abisua emanda, baina Camellok gaueko lehen ekintza handian Trejori baloia oparitu zion 0-1erako. Onena izan zen zuri-gorriak goiz jaiki zirela kolpetik. 9. minuturako, Sanceti gol bat baliogabetu zioten, Iñigo Martinez jokoz kanpo zegoela. Bost minutu geroago, berdinketa iritsi zen. Dani Garciak, maisuki, Iñaki Williamsi utzi zion baloia, eta azken hau, kontrol handia eginez, Dimitrievskiren aurrean bakarrik jarri zen, behetik gainditzeko.

Isik bereari jarraitu zion eta baloia langara jaurti zuen, eta gero Camellok Simon gainditu zuen baina jokoz kanpo zegoen argi eta garbi. Baina Iraolaren taldeak erakutsitako anbizioa, metro asko bizkarrean utzita, bedeinkazioa izan zen Athleticentzat. Beste bi gol sartu zituen atsedenaldia baino lehen, Berenguer eta Sanceten arteko artez egindako jokaldian, eta Yerayk Nico Williamsi emandako pasean, zeinak bere lehen gola San Mamesen handitasunez ospatu zuen. Bere anaiak taldeko laugarrena egin zuen 35. minutuan, baina baliogabetu zuten milimetro batzuengatik jokoz kanpo zegoela eta.

Denbora asko geratzen zen amore ematen ez zuen aurkari baten aurrean. Athleticek birritan izan zuen partida behin betiko erabakitzeko Muniainen eskutik, baina atezainak ekiditu zuen. Camellori golaren loria lapurtu zioten BELek baliogabetutako beste gol batean, eta Herrera zelairatu zen berriz egindako debutean, San Mames hankaz gora zuela. Baina Falcao falta zen, lehoien piztia beltza, 80. minututik gorputzean beldurra sartzeko. Azkenean 3-2 bikaina eta festa handia. Batek Joseba Larrondoren irribarrea irudikatzen du, Espanyolen aurkako porrota ikusita zorigaiztoko istripuan hildako bazkidearena. Garaipena bere senide eta lagunek partidaren aurretik egin ziotenaren mailako omenaldia izan zen. Emozio handiko gaua.