• O. Sancet 72'

KokapenaMestalla , Valencia

36.688 pertsona

Mestallak Athletic berriro jarri du orbitan

Lehoiak Europako postuetan sartu dira eraginkortasuna erakutsiz Nico eta Sanceten golekin eta Simonen lan bikainarekin

Urte bakar batean, Mestalla estadio madarikatua izatetik zorte onekoa izatera pasatu da Athleticentzat. Duela gutxi Kopako finalerdietan sartu zen Valentzian, eta orain orbitan dago berriro Europara begira, 1-2ko garaipen garrantzitsuarekin. Cadizen aurka bezala, lehoiak ondo ibili dira aurkariaren atera egindako jaurtiketetan. Nico Williamsek, jokaldi bikain batean, eta Sancetek, Iñakiren oparitxoa aprobetxatuz, aurten Mestallan hiru gol pase egin dituena, markagailua irauli dute. Izan ere, 16. minutuan, harmailak erdi hutsik eta bertako zaleak sartzear egon direnean, antolatutako protesta egin ondoren, gola egin dute valentziarrek.

Ez da futboleko gaurik onena izan, baina Valverderen mutilek sufritzen jakin dute, eta Unai Simon atezainari heldu diote. Geldiketa ikusgarriak egin ditu, mota guztietakoak. Azkena, Diakhabyk orpoz egindako jokaldia garaipenari eusteko minutu gutxi falta izan direnean. Zoragarria besterik ez da izan Simonek eskuarekin egindako urruntzea.

Cavanik ezustekoa eman du burukada batean min hartu aurretik, eta etxekoen gola Moribak Castillejorengana bidalitako dejada batean iritsi da, azken honek eskuinarekin sartuta. Eskerrak ordu erdira berdinketa heldu dela dotoretasunez egindako jokaldi batean. Raul Garciak De Marcosi zabaldu eta atzeko hegalekoak barrurantz jaurti du Nicorengana, eta honek eslaloma asmatu du etxeko atezainari eskuineko botaren kanpoko aldearekin gainditzeko.

Simonek berriro atera du eskularrua Samuel Linoren aurrean, eta egoera horretan atsedenaldirako deia izan da onena. Nico 1-2koa egiteko zorian egon da bigarren zatia hasi bezain laster, Muniainen pasea nahita egin ondoren. Eta Unai, Castillejoren baloi zail batera luzatu da.

Sancetek gehiegi gurutzatu du beste aukera batean, baina ez du bigarrenean barkatu. Muniainek Iñaki Williamsekin konektatu du eta erdiko aurrelariak atzerako pasea eman dio Oihani, eta honek ez du barkatu. Zortzigarren gola Ligan. Simonen azken gelditua iritsi da eta 1-3koa izan zitekeen Iñakiren abagunea. Garaipen handia eta Atleticoren bisita gogorrean pentsatzera.