• Muniain 90'

KokapenaNuevo Pepico Amat , Elda

Izugarrizko itzulera Kopan

Lehoiak final-zortzirenetan sartu dira CD Eldense jipoitu ostean (1-6)

Athletic Club Kopako final-zortzirenetan da. Larunbatean ezagutuko du bere aurkaria. Hurrengo kanporaketan sartu da modurik onenean, CD Eldense, Primera RFEFko liderra, jipoituta. 1-6ko emaitza lortu du, harria txikituz eta minutuek aurrera egin ahala aurkaria aurretik eramanez. Eldan zegoen jakingurak ordu erdi iraun zuen. Valverderen taldea ez dabil txantxetan.

CD Eldense oso ondo sartu zen partidara. Talde arriskutsua da. Eta Juanto Ortuñok kanpora buruz burukoa bidali zuenean, Athleticek pentsatu zuen kolpe bat emateko unea zela. 35. minutuan heldu zen, Raul Garciak erdiraketa bikaina egin zion Berenguerri, eta Nico Williamsek sare barrura bidali zuen atezainaren urruntzea.

Hurrengo aukera ere gola izan zen. Yurik falta jaurtiketa bat giza-hesira bidali zuen, eta Berenguerrek (sei goletatik lautan parte hartu zuen) ezkerreko hankarekin behetik sartu zion Statamakis atezainari area kanpotik.

Onena izan zen Valverderen jokalariek azeleragailua zapaltzen jarraitu zutela. Zarraga eta Raul Garcia Las Llanasen bezalako gola lortzeko zorian egon ziren, baina atezainak saihestu zuen. Hortik aurrera, gainerako golak agertzen hasi ziren: Zarragarena, Muniainen eskaintzari esker; gero, Vesgaren eta Alexen beraren arteko jokaldi bikain batean nafarrak sareetara bidali zuen; Guruzetak kikilduta Ruben Garciak bere atean sartutako beste bat egin zen; eta amaiera bikaina Muniainen eskutik etorri zen, partida kopuruaren podiumera sartzeko Joseba Etxeberriak jokatutako bakar batera dagoena. Kopa honetan lehoiei lehen gola egiteko ohorea Soberon jokalariari egokitu zaio, 1-4koan. Futbol zelaian egondako mila zale zuri-gorri leialentzat merezitako saria izan zen. Hau aurrera doa. Orain, astelehenean Osasuna dugu aurkari Rojo I.ari ahalik eta omenaldirik onena egiteko.