Kopa

Valencia CF
Valencia CF
13
  • 43' De Marcos (b.a)
  • Muniain 35'
  • N. Williams 45'
  • Vesga (p.) 74'

KokapenaMestalla , Valencia

45.040 pertsona

Athletic berriro lehiatuko da Kopako final batean sartzeko

Muniain, Nico Williams eta Vesgaren golekin, lehoiak Mestallan sailkatu dira eta laugarren finalerdia jarraian jokatuko dute

Athletic berriro lehiatuko da laugarren urtez jarraian Kopako final batean sartzeko. Denboraldiz denboraldi titulu horrekin amets handia egiten duen talde honen asmoa da. Mestallan lortutako 1-3koa ukaezina da, eta errebantxatzat jo daiteke iaz Valenciak finaletik kanpo utzi zituelako zuri-gorriak. Lehoiak bikain aritu dira defentsa lanetan eta etxeko taldea nokeatu dute erasoan nagusitasunez hiru kolpe emanda, Valverderen mutilei KO txapelketako abentura berrian lagundu duten 700 jarraitzaileen gozamenerako.

Muniainek, Nico Williamsek eta Vesgak, azken honi egindako penalti bat sartzean, Athletic ahaltsuaren golak sinatu dituzte. De Marcosek, nahi gabe, Diakhabyren baloi zail bat aldentzen saiatu denean sareetara bidali du atsedenaldira joateko bi minutu falta zirela, baina taldeak burua makurtu ere ez du egin. Lehen gola Muniainek egin du Herreraren baloi epel batean, Iñaki Williamsek buruz utzita.
BI taldeen hasiera zalantzakorraren ondoren, Athleticek Muniainen golarekin jo du. Jokaldi erabakigarria atsedenaldiaren atarian etorri da, oso landutako 1-2koan. Berenguerrek baloia area barrura sartu, Iñakik bere anaia ikusi eta Nico Williamsek Mamardashvili goitik gainditu du. Iñakiren bigarren gol-pasea izan da.

Atsedenaldiaren ostean Athletic agintzen hasi da. Atsedenik gabe. Muniainek ezkerkada bat bidali du gora, eta partida 73. minutuan erabaki da, Vesgak Nico Williamsi egindako penalti argia ate barrura bidalita. Del Cerro Grandek VARek deitu ondoren adierazi du. Denbora estuasunik gabe igaro da eta Athleticek gau osoan zehar bere etengabeko anbizioaren saria aurkitu du.

Astelehenean, urtarrilak 30, Athleticekin batera FC Barcelona, CA Osasuna eta Real Madrid arituko dira zozketan. Joaneko partida otsailaren bigarren astean jokatuko da eta itzulikoa martxoko lehenean.