• 62' O. Sancet
  • Darko 11'
  • Budimir 89'

Garaipenak ihes egin du Osasunaren aurka 88. minutuan

Budimirren 2 eta 2koa lehoien ametsa zapuztu du Athleticek garaipena eskuan zuenean, Morcillo eta Sanceten golekin

Athleticek bina egin du Osasunaren aurka San Mamesen. 88. minutuan Budimirrek buruz sartutako golak bigarren garaipena jarraian lortzea eragotzi die lehoiei.

Gauzak ezin hobeto hasi dira lehoientzat, partidako lehen minutuan, Osasunak baloia ukitu gabe oraindik, Morcik lehena sartu baitu. Villalibrek ezker oporarekin eman dio pasea, eta bigarrenez jarrain sartu du Zornotzakoak gola etxean.

Athleticek bi gol aukera galdu ditu jarraian, Villalibre eta Sanceten oinetan. Eta, espero gabe, Osasunak berdinketa aurkitu du Juan Cruzen erdiraketa batean.

Villalibreri egindako penaltian bukatu zen jokaldi batean zalantzak piztu da epaileak adierazitako jokoz kanpokoagatik. Budimirrek aukera izan du jarraian buruz. Sancetek abisua eman du, eta 2-1ekoa iritsi da ondoren. Oso jokaldi landua izan da eskuinetik, De Marcosen parte hartzearekin, Berenguerri pasea eman eta bere erdiraketa Sancetek errematatu du buruz defentsaren bizkarrean mugimendu bat eginez. Ordu erdi geratzen zen.

Ez zirudien garaipena arriskuan zegoenik. Hala ere, Enric Gallegok, zelaira sartu ostean jo duen lehen baloian, Budimirren buruan jarri du 2-2koa.