• I. Martínez 69'

KokapenaMestalla , Valencia

13.680 pertsona

Aukera handia galdu da

Marcos Andrek 94 minutuan sartutako golak garaipena kendu dio Athletici Mestallan, bideratuta zegoela zirudienean

Athletic Clubek bana berdindu du Mestallan, Marcelinoren itzuleran arrakasta lortu zuen estadiora. Txalo zaparrada jaso zuen entrenatzaile zuri-gorriak. Marcos Andreren gol batek, 94. minutuan, eztia ezpainetan utzi zituen lehoiak, Iñigo Martinezen burukada bikain bati esker garaipena lortuko zutela zirudienean. Zuri-gorriek oraindik irabazi ahal izan zuten azken arnasean Iñaki Williamsen burukada on batean, baina Cillessenen luzadak gola saihestu zuen.

Lehia handiko partida itxia izango zela zirudien, eta halaxe izan zen. Iñaki Williamsek abisua eman zuen hasieran, baina Vencedorrek ez zuen gutxigatik errematatu ate aurrean. Simonek Musahri egindako geldiketa baten ondoren, Berenguerren erdiraketan Iñakiri baliogabetutako gola iritsi zen jokoz kanpo egoteagatik. Raul Garciak beste aukera bat izan zuen, baina Muniainen erdiraketa kanpora bidali zuen. Atsedenaldira joan baino lehen, Iñigo Martinezek korner batean jakinarazi zien Bordalasen jokalariei asmo kaltegarriak zituela.

Wassek ikara sartu ondoren, Simonek zutoinera desbideratu zuen eskuinkadan, oso aukera gutxiko tartea heldu zen. Iñaki Williamsek bat baino ez zuen eduki, Larrañaga Errealako jokalari ohiaren ondoz ondoko partiden errekorra (202) berdindu zuen egunean. 69. minutuan, Iñigo Martinezek denboraldiko bere bigarren gola egin zuen Berenguerren kornerrean eta dena lehoien alde jarri zen, Guedesek jokaldi bat gaizki amaitu eta Maxi Gomezek 81. minutuan txartel gorria jaso ostean. Baina zazpi minutuko luzapenaren laugarrenean, Marcos Andrek sartutako golaren kolpea heldu zen. Iñaki Williamsek partida borobila betetzeagatik gola merezi izan zuen, baina 1-2koaren amaiera bikaina eman barik geratu zen, burukada ona egin arren.