• Vilhena 3'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

30.753 pertsona

Markagailuan iraultze azkarra hegan egiteko

Athleticek 0-1ekoa irauli egin du Sancet eta Iñigo Martinezen golekin Espanyol deseroso baten aurka

Athletic Clubek gora egin du sailkapenean, Espanyolen aurka emaitza oso azkar irauli ostean, eta Europako postuetatik puntu batera dago jada. Lehoiek 0-1ekoa irauli zuten hamar minututan, Sancet eta Iñigo Martinezen golei esker, eta Vicente Morenoren talde deserosoa kontrolatzea lortu zuten.

Kopako zurrupaden artean, indarrak barrutik aterata eta adimen handiz, Marcelinoren jokalariek Espanyol garaitu dute, gauzak zaila jarri bazituen ere. Izan ere, bisitariak berehala aurreratu dira 3. minutuan Vilhenak hurbil-hurbiletik egindako jaurtiketa bikain batez.

Baina Athletic oso kementsu dabil, eta berehala berdindu zuen, bi minutu geroago, Sanceten mugimendu bikain batez, Raul Garciak emandako baloia sareetara bidalita. BELek balioztatu behar izan zuen gola.

Kontua ez zen hor geratu, eta, baloi gelditu batean, Vivianek bigarren zutoinera konektatu zuen Iñigo Martinezekin, eta honek buruz barrura sartu zuen garaipenaren gola egiteko. Hortik aurrera, Athleticek 3-1ekoa egiteko aukera izan zuen: Zarragak baloia berreskuratu eta Berenguerren oinetan utzi zuen. Nafarrak Real Madrilen gol ahaztezina errepikatzeko zorian egon zen, baina aurkari baten botan eman zuen.

Bigarren zatia hiru puntuak babesteko diseinatua zegoen, nahiz eta Unai Simonen esku harrigarri bat agertu behar izan zen 88.ean Darderren jaurtiketa bikainean Athleticen garaipena sinatzeko. Muniainen 200.a da lehoia denetik. Amaiera bikaina.